2024. április 29. - Péter

Segítség a turistáknak

Új információs térképeket helyeznek el Budapesten a legforgalmasabb csomópontokon, amelyek segítségével egyszerűbben tájékozódhatnak a Magyarországra látogató külföldiek, a jegyellenőröket pedig angol és német nyelvű tájékoztató kártyákkal látják el.
2008. június 17. kedd 15:21 - Hírextra
Fekete László elmondta: a "You are here"-térképek pontos helyét még nem állapították meg, de a közlekedési cég már dolgozik ezek kialakításán.

Az ügyvezető tájékoztatása szerint idén az első négy hónapban 700 ezer turista járt az országban, akik 19 milliárd forintot költöttek el Magyarországon.

Tavaly egész évben mintegy két és fél millió turista látogatott el hazánkba, ezek átlagosan 2,5 napig maradtak, és 66,5 milliárd forintnyi szállásdíjat fizettek ki itt tartózkodásuk alatt. Magyarországon a külföldiek által generált bevételek 74,4 százaléka Budapesten realizálódik - mutatott rá az ügyvezető.

A hazánkba ellátogató külhoniak közül a Magyarországon eltöltött vendégéjszakák alapján felállított sorrendben elsők a németek, aztán az angol, az amerikai és az olasz turisták következnek. A lista szerint az osztrákok töltik a legkevesebb időt hazánkban.

Kiricsi Karola elmondta: a közlekedési cég kimutatásai szerint a turisták általában napijegyet váltanak a tömegközlekedési járművekre, de nőtt a Budapest Kártyát kiváltók száma is. A BKV járművei közül nagyon népszerű a Budavári Sikló, amelyet 90 százalékban külhoni vendégek használnak. A sikló nyereséges: évente átlagosan 6-800 ezer utast szállít, és például tavaly 300 millió forintnyi profitot termelt.

A szóvivő rámutatott: már nyáron tervezik az sms-jegy bevezetésének kísérleti szakaszát, amellyel egyszerűsödhet a jegyvásárlás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását