2024. április 27. - Zita

Főiskolai képzés Nagykanizsán

Második tanévét nyitotta meg Nagykanizsán a helyi cigány kisebbségi önkormányzat (ckö) és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) megállapodása alapján működő kihelyezett főiskolai képzőközpont - hangzott el pénteken, az évnyitót megelőző sajtótájékoztatón.
2008. szeptember 12. péntek 17:31 - Hírextra
Teleki László szocialista országgyűlési képviselő, egyben a helyi ckö elnöke nagy eredménynek tartja, hogy ebben a tanévben is több mint harmincan iratkoztak be az andragógiai (felnőttoktatási) képzésre. A kihelyezett konzultációs központban a diákok a hároméves alapképzés után helyben államvizsgázhatnak is.

Az MTI kérdésre a képviselő elmondta: a képzés mindenki számára nyitott, a hallgatók kétharmada nem is roma származású.

A kisebbségi önkormányzat és az egyetem által megújított együttműködési megállapodás kapcsán Koltai Dénes dékán arról beszélt, hogy a PTE Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Intézete által kidolgozott andragógia képzést mára az ország 16 felsőoktatási intézményében illesztették be a tanrendbe. A Nagykanizsán folyó képzés annyiban más, hogy a hallgatók cigány népismereti tantárgyat is tanulhatnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását