2024. május 5. - Györgyi

Gyurcsány üdvözli

Gyurcsány Ferenc a kormány nevében üdvözli az Országgyűlés hétfői egyhangú döntését, amellyel ratifikálta az albán és horvát NATO-csatlakozási jegyzőkönyvet - közölte a kormányszóvivői iroda kedden az MTI-nek.
2008. szeptember 16. kedd 15:03 - Hírextra
Magyarország a NATO-tagállamok közül elsőként ratifikálta a nyugat-balkáni országok csatlakozási jegyzőkönyvét, ami nemcsak azt fejezi ki, hogy hazánkban széles körű politikai konszenzus övezi a két nyugat-balkáni ország euró-atlanti integrációs törekvéseit, hanem elkötelezettségünket is mutatja a NATO bővítési politikája iránt - olvasható a közleményben.

A kommüniké kitér arra, hogy Albánia és Horvátország NATO-csatlakozása jelentősen hozzájárulhat a nyugat-balkáni régió tartós stabilizálásához, ami Magyarországnak is alapvető érdeke. A két ország tagsága az észak-atlanti szövetségben új, minden eddiginél nagyobb lehetőséget nyújt a két országgal fenntartott, eddig is kitűnő kapcsolatok továbbfejlesztéséhez - vélekedett a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc bízik abban, hogy az elkövetkezendő hónapokban – Magyarországhoz hasonlóan – a többi NATO tagállam is megerősíti Albánia és Horvátország csatlakozási jegyzőkönyvét, hogy a két ország a NATO 60. évfordulóján rendezett jubileumi csúcstalálkozóján már teljes jogú tagként, szövetségesként vehessen részt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását