2024. április 29. - Péter

Csökkentek a balesetek

Jelentősen, 32 százalékkel csökkent a halálos közúti balesetek száma 2008 első öt hónapjában a megelőző év hasonló időszakához képest - olvasható a rendőrség honlapján kedden közzétett statisztikában.
2008. június 17. kedd 15:23 - Hírextra

Az Országos Rendőr-főkapitányság közlése szerint idén májusban több mint nyolc százalékkal csökkent a halálos kimenetelű balesetek száma, míg a súlyos sérüléssel járó esetek csökkenése is majdnem eléri a nyolc százalékot 2007 ötödik hónapjával összehasonlítva.
Csökkenést mutat az ittasan okozott közúti balesetek száma is; a közutakon meghalt személyek száma pedig - tavaly májushoz viszonyítva - 78-ról 74 főre csökkent.

A rendőrség tájékoztatásából kiderült: a legtöbb baleset az elsőbbség meg nem adásához kötődik, ezt követi a gyorshajtás, majd az irányváltoztatás, haladás és kanyarodás szabályainak meg nem tartása. A legtöbb balesetet májusban is a személygépkocsi-vezetők okozták. Őket követik a kerékpárosok, a tehergépkocsi-vezetők és a gyalogosok.

2008 első öt hónapjának adatait tekintve is csökkenő tendencia mutatkozik a tavalyi év hasonló időszakához képest.
A halálos kimenetelű balesetek száma majdnem 30, míg a súlyos sérüléssel járó baleseteké több mint 11 százalékkal csökkent. Az összes bekövetkezett, személyi sérüléssel járó balesetek száma 6,22 százalékkel esett vissza.

A közzétett statisztikában az áll, hogy a meghalt személyek száma a tavalyi év hasonló időszakához képest 486 főről 328 főre csökkent. Ez - mint írják - meghaladja a kormány által 2010-re előírt 30 százalékos szintet.

A rendőrség szerint az összességében tapasztalható csökkenő tendencia a folyamatos rendőri jelenlétnek és az új jogszabályváltozásoknak tudható be.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását