2024. május 6. - Ivett, Frida

Antidiszkrimináció a középpontban

Az antidiszkrimináció állt az Európai Unió által meghirdetett Progress - Együtt az esélyegyenlőségért program rendezvényeinek középpontjában 2007-ben Magyarországon - mondta Rauh Edit, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szakállamtitkára a program taval
2008. június 17. kedd 15:08 - Hírextra
A szakállamtitkár az egyik legfőbb sikerként említette, hogy "sikerült a közvéleményt ráhangolni" erre a kérdéskörre, erősödött a párbeszéd, a megértés ezen a téren.

Rauh Edit hozzátette, hogy az emberek előítéletei egyik napról a másikra nem változnak, ezért folytatni kell a munkát, a hangsúlyt arra kell helyezni, hogy tudatosuljon az emberekben: "minden láncszemre szükség van ahhoz, hogy mindenki boldogulni tudjon ebben a társadalomban". Ez mindenekelőtt azt jelenti, hogy el kell fogadni a másik embert minden fogyatékosságával, hátrányos helyzetével együtt, s ennek tudatosulnia kell.

Az Európai Unió 2007-ben indította el a Progress programot, amelynek egyik fő célkitűzése a tagállamok minél szorosabb együttműködése foglalkoztatási, szociális téren és a szolidaritás erősítése a tagállamok között. A 2013-ig tartó program célul tűzte ki azt is, hogy ezeken a területeken ésszerűsítsék az uniós finanszírozást, növeljék a hatékonyságot a szociális együttműködésben.

Kiemelt figyelmet fordítanak a foglalkoztatásra, a szociális védelemre és a társadalmi befogadásra, a munkakörülmények javítására, a megkülönböztetés elleni küzdelemre, valamint a nemek közötti esélyegyenlőség kérdésére.

A magyarországi programokat koordináló szociális minisztérium tavaly több százezer eurós támogatást nyert az uniótól, egyebek között a romák társadalmi integrációjának javítására, az esélyegyenlőség javítása érdekében folytatott tevékenységre.

A programsorozat az idén az unióban, így Magyarországon is folytatódik - mondta Rauh Edit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását