2024. május 4. - Mónika, Flórián

Az MSZP jövő héten dönt a "renitens" képviselőiről

Jövő heti ülésén dönt az MSZP-frakció az egészségbiztosítási törvény zárószavazásától távol maradó Farkas Imre és a jogszabályra nemmel voksoló Karsai József ügyéről - tájékoztatta Varju László, az MSZP frakcióvezető-helyettese, frakcióigazgatója hétfőn a
2008. február 12. kedd 07:21 - Hírextra

A képviselők ügyét a frakció etikai bizottsága vizsgálja meg, és tesz javaslatot a büntetésre - közölte a politikus.

Varju László elmondta: a büntetés lehet pénzbüntetés, továbbá tisztségből való visszahívás, illetve figyelmeztetés küldése a képviselő pártszervezetének. Mint mondta, a szavazásban való "nem részvétel" ötvenezer forintos büntetést von maga után Megítélése szerint "többről van szó", mint pénzbüntetésről.

AZ MSZP-frakció február 4-i, évadnyitó ülésén Farkas Imre azt kérte, a képviselőcsoport járuljon hozzá ahhoz, hogy ne kelljen részt vennie az egészségbiztosítási pénztárakról szóló, ki nem hirdetett törvény zárószavazásán, míg Karsai József a "nem" szavazatához kért hozzájárulást.
A frakció nem járult hozzá kérésükhöz.

Karsai József azzal indokolta döntését, hogy a választókerületében élő polgármesterek titkos szavazáson azt javasolták, ne támogassa a jogszabályt

Az MSZP parlamenti frakciója az egészségbiztosítási törvényjavaslat tavaly decemberi végszavazásakor egy kivételével igennel szavazott. Farkas Imre igazolatlanul távol maradt a voksolástól, mert - mint később ezt elmondta - nem akarta megszavazni a jogszabályt.
A törvény nap folyamán tartott zárószavazásán a képviselők 203 igen szavazattal, 173 ellenében, tartózkodás nélkül fogadták el a jogszabályt. A szavazáson a szocialisták képviselő-csoportjából Farkas Imrén kívül nem vett részt a külföldön tartózkodó Filló Pál és a fekvőbeteg Gál Zoltán.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását