2024. április 28. - Valéria

Udvarok a szemétnek

Két hulladék-udvart nyitottak meg Miskolcon. A városlakók csütörtöktől ezekben helyezhetik el a feleslegessé vált, de átlagos szemetesbe nem rakható holmijaikat, díjmentesen.
2007. szeptember 20. csütörtök 07:47 - Hírextra
Varga Zoltán, a város hulladék-gazdálkodásával foglalkozó cége, az AVE Miskolc Kft. ügyvezetője a Független Hírügynökségnek elmondta, a hulladék-udvarokba máshová nem rakható szemetet vihetnek a lakók. Így fogadják a műszaki hulladékot - a kimustrált hűtőt, tévét, mosógépet -, a csomagolóanyagokat, a veszélyes lakossági hulladékot - gyógyszert, fénycsöveket, akkumulátort, elemet -, bútorokat, és felújítás során keletkezett építési törmeléket - mosdót, csempét, vécékagylót stb -, valamint gumiabroncsot. Mennyiségi korlátozás nincs, a szolgáltatásért nem kell fizetni.

Miskolcon a szelektív hulladékgyűjtés az utcai gyűjtőszigetek kihelyezésével 2003-ban kezdődött, és sikertörténetnek számít, mondta az ügyvezető. A hulladékudvarok átadásával szélesedett a választék. Hamarosan egy harmadikat is megnyitnak, így a város különböző pontjain mindenki számára elérhetőek lesznek a hulladékudvarok.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását