2024. április 30. - Katalin, Kitti

Az idén döntenek a taszári repülőtér sorsáról

Még az idén szeretnének dönteni a taszári repülőtér hasznosításáról; a pályázatot a nyár végén írják ki - közölte Kolber István miniszterelnöki megbízott pénteken Kaposváron.
2008. június 13. péntek 16:15 - Hírextra
A Miniszterelnöki Hivatal államtitkára sajtótájékoztatóján a hasznosítást előkészítő, május végén lezárult piacfelmérő pályázati forduló eredményéről számolt be. Eszerint az április 28-án megjelent felhívást követően 30-an - többségében külföldiek - regisztráltatták magukat, majd a megadott határidőig 12 javaslat érkezett be, köztük hét külföldi: hongkongi, török, olasz, orosz, svájci, német és spanyol befektetőktől.

Kolber István tájékoztatása szerint ez utóbbiak esetében több, komoly referenciákkal rendelkező, tőkeerős társaság tett ajánlatot a repülőtér hasznosítására. Volt, aki repülőtér-fejlesztésre, -üzemeltetésre, mások ipari park, logisztika központ létesítésére tettek ajánlatot.

A jelentkezők egy része tanácsadó cég, amelyek a projekt megvalósításához konzorcium létrehozását javasolták - közölte Kolber István, aki arról is beszámolt, hogy a befektetők döntően tulajdonjogot szeretnének, s többségben voltak azok is, aki az ingatlan egészét hasznosítanák.

Kolber István a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által meghirdetett piacfelmérést sikeresnek és eredményesnek ítélte, s mint elmondta: ennek alapján ősszel kiírják a hasznosításra a pályázatot. A remények szerint még ebben az évben ennek eredményét is kihirdetik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását