2024. május 3. - Tímea, Irma

Bővül az állatkert Nyíregyházán

Dél-amerikai házat, a távoli kontinens állatait bemutató épületet avattak a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdői Állatparkban szombaton - közölte az intézmény ügyvezető igazgatója az MTI-vel.
2008. március 22. szombat 17:38 - Hírextra
Az ország második legnagyobb állatkertjének számító park saját fejlesztési forrásából hozta létre a különleges létesítményt, amely két évig épült, mintegy 60 millió forintos költségből - mondta Gajdos László.

Kiemelte: a dél-amerikai házban az Amazonas környéke esőerdőjének egy részét láthatják az érdeklődők, az ott élő állatokkal együtt. Így például tapír, óriáskígyó, leguán, keselyűteknős, vikunya, láma, sőt piranha is új otthonra lelt a sóstógyógyfürdői állatkertben, ahol a világ minden részéből ma már közel 3000 állatfaj egyedeit mutatják be.

Gajdos László a távirati irodának elmondta azt is, hogy a nyírségi állatpark történetének legnagyobb beruházására készül, az Európai Unió támogatásával. Pályázat alapján 1,7 milliárd forint összegű brüsszeli forrásból és a nyíregyházi önkormányzat saját fejlesztési alapjából 4.000 négyzetméteres területen az indonéziai őserdő egy részletét hozzák létre, óceanáriummal együtt.

A dzsungel szinte minden különleges állatának alakítanak ki lakóhelyet, s az egyedeket szafarikon közelről szemlélhetik majd meg a látogatók, köztük a komodói varánuszt (sárkánygyík), az orangutánt vagy a páncélos orrszarvút.

A Közép-Kelet-Európa legnagyobb állatkerti beruházásának is számító sóstógyógyfürdői építkezés előkészületei már javában tartanak, az indonéziai esőerdőt 2010 áprilisában szeretnék átadni a szabolcsi állatparkban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását