2024. március 29. - Auguszta

Mondvacsinált érvek szólnak a melegfesztivál ellen?

Példátlan, hogy Budapest rendőrfőkapitánya arra hivatkozva tiltotta meg a Meleg Méltóság Menetének megtartását, hogy az akadályozza a forgalmat - jelentette ki az SZDSZ Új Generáció elnöke csütörtökön a fővárosban.
2008. június 12. csütörtök 16:50 - Hírextra
Az elmúlt években sok olyan rendezvényhez adta a rendőrség a hozzájárulását, amelyek nemcsak néhány utcát, hanem az egész várost megbénították - emlékeztetett Léderer András a Teve utcai rendőrségi székház előtt tartott sajtótájékoztatón.

A liberális politikus reményét fejezte ki, hogy a rendőrség végül engedélyezni fogja az előző évekhez képest kompromisszumos, lerövidített útvonalon a meleg felvonulást és "a civil szervezeteknek nem kell olyan eszközökhöz folyamodniuk, amellyel a rendőrség engedélye nélkül is meg tudják tartani a felvonulást". Mint mondta, a szélsőséges randalírozóktól való félelem nem hajthatja abba az irányba a rendőrséget, hogy a melegektől vonja meg alkotmányos alapjogukat.

A július 5-re tervezett melegfelvonulást szervező civil szervezetek csütörtökön arról tájékoztatták az MTI-t, hogy a budapesti rendőrfőkapitány megtiltotta a rendezvényt. A budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese később közölte: lát esélyt arra, hogy mégis megrendezheti a Meleg Méltóság Menetét a Szivárvány Misszió Alapítvány; a rendőrség tovább tárgyal a megrendezés lehetőségeiről.

Az SZDSZ Új Generáció vezetője az MTI kérdésére elmondta: biztos abban, hogy a rendőrség a tavalyi felvonulás után - amikor több meleget megvertek és ellentüntetők zavarták meg a felvonulást - levonta a konzekvenciákat és idén nagyobb erőkkel fogja biztosítani a rendezvényt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását