2024. április 26. - Ervin

Tóth Gábor megállította az idei melegfelvonulást

Megtiltotta a július 5-re tervezett melegfelvonulást a budapesti rendőrfőkapitány - közölték a rendezvényt szervező civil szervezetek még szerdán éjszaka az MTI-vel. A rendezvény honlapján - www.pride.hu - a rendőrségi határozat szövegét is közreadták.
2008. június 12. csütörtök 10:02 - Hírextra

A dokumentum szerint az alapítvány július 5-én délután tartana felvonulást az Erzsébet tér - József Attila utca - Andrássy út - Oktogon - Kodály körönd - Dózsa György út - Benczúr utca - Felvonulási tér útvonalon.

A határozat szerint a rendőrség egyeztetett a bejelentővel, és azt javasolta, hogy ne felvonulásként, hanem álló rendezvényként tartsák meg a rendezvényt.

A leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű szervezetek (LMBT-szervezetek) közleménye szerint a menet számos korábbi LMBT-felvonulás és más felvonulások útvonalán haladna. Több éves tapasztalatuk szerint az út felét elfoglaló menet a szombati enyhe forgalomban nem okoz olyan mértékű fennakadást, ami a betiltást indokolná - közölte a közleményt aláíró 15 szervezet.

Az aláírók szerint egy álló rendezvény a felvonulást elrejtené a nyilvánosság elől, és lehetetlenné tenné annak egyik célját, az LMBT-emberek láthatóvá tételét. A szervezetek azt kérik a rendőrségtől, hogy vegye tudomásul a tüntetés ismételt bejelentését.

A melegfelvonulást megtiltásáról szóló információt az MTI a rendőrséggel is meg kívánta erősíttetni, de az ügyben csak későbbre ígértek tájékoztatást.

A Szivárvány Egyesület szervezésében tavaly július 7-én megrendezett felvonulás a Hősök teréről indult, de az Oktogonnál több száz fős ellentüntetés fogadta a résztvevőket. Az ellentüntetők között az eljárás során ismeretlenül maradt személyek tojást osztottak szét, majd a felvonulókat többen azzal, illetve különböző tárgyakkal dobálták meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Csermanek János
2008. június 18. 12:49
;)
saxo
2008. június 17. 19:49
János!
Legalább holtodban tudnád, merre jársz....!
Csermanek János
2008. június 17. 18:58
Hopp, ezt nem ide! :(
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását