2024. április 27. - Zita

Gazdára lelt a 3,6 millió fontos gyémánt

Brit eladási rekord született szerdán a Christie,s londoni ékszerárverésén a 15 millió fontos (4,7 milliárd forint) bevétellel, amelynek legnagyobb tétele a 3,6 millió fontért (1,1 milliárd forint) elkelt Onassis-gyémánt volt.
2008. június 12. csütörtök 13:23 - Hírextra
A fiatalon elhunyt Christina Onassis kalapács alá került ékszerkollekciójából mind a 44 darab új gazdára talált, összesen 6,8 millió fontot (2,1 milliárd forint) jövedelmezve az örökösnek. A híres 38 karátos cseppformájú gyémánt, egy nyaklánc ékköve, nagyjából megduplázta kikiáltási árát, mire 3,6 millió fontnál végül lezárult a licit.

A gyűjtemény másik ígéretes ékességéért, egy Carl Fabergé által tervezett, 11 cm magas, jádekőből faragott Buddha-szobrocskáért 1,27 millió fontot (400 millió forint) fizetett egy vásárló.

Christina Onassis, akinek apja, a görög hajómágnás, bátyja és édesanyja egy év leforgása alatt halt meg, maga is fiatalon, 37 évesen távozott az élők sorából. (Bátyja 1973-ban repülőgép-szerencsétlenségben veszette életét, anyja bánatában öngyilkos lett, apja egészsége pedig a megpróbáltatások miatt rokkant meg annyira, hogy ez 1975-ben halálához vezessen.)

Négyszer ment férjhez, de házasságai boldogtalanok voltak, depresszióban és súlyos drogfüggőségtől szenvedett.

Egyetlen gyermeke, Athina háromesztendős volt, mikor édesanyja 1988-ban elhunyt. A becslések szerint egymilliárd fontos (311 milliárd forint) Onassis-vagyon egyedüli örökösnője a BBC értesülése szerint azért árvereztette el a kollekciót, mert szerinte már kimentek a divatból.

"Leáldozott a biztonságos ékszerszéfek idejének" - állította az árverési ház nemzetközi igazgatója - "Itt az ideje, hogy most már mások is élvezzék ezeket a darabokat" - tette hozzá magyarázólag.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását