2024. április 26. - Ervin

Nők a Médiában díjak

Veiszer Alindát választotta 2007 legjobb női közszereplőjének a Nők a Médiában Egyesület, a legjobb média-megjelenésért járó díjat pedig a Kossuth Rádió Krónika című műsora kapta a hétvégén.
2008. június 2. hétfő 07:36 - Hírextra

A Nők a Médiában Egyesületet azzal céllal alapították 2004-ben, hogy felhívják a szakma és a közvélemény figyelmét a nők sztereotip ábrázolásának káros hatásaira. Mint Kovács Edina, az egyesület elnöke a díjátadó ceremónián elmondta, a kérdezés a leghatásosabb módszer a sztereotípiák ellen. „Azért esett a választásunk Veiszer Alindára, mert ő soha nem veszi készpénznek a kijelentéseket, Alinda kérdez” – tette hozzá. Veiszer Alinda a Záróra szerkesztősége nevében köszönte meg a díjat. Mint elmondta, a műsort kizárólag nők készítik, ezért az elismerés mindnyájukat megilleti.

A Nők a Médiában-díjakat idén immár harmadik alkalommal adták át. A díjazottak Szmetana Ágnes iparművész munkáit vihetik haza. Első alkalommal – a 2005. évi megjelenések, megszólalások alapján – 2006-ban tartottak hasonló ünnepséget. Az akkori díjazottak Kálmán Olga és a Dove „Kampány a valódi szépségért” – projektje voltak, a 2006. év díjait pedig Krizsó Szilviának, valamint az IKEA Konyha-katalógusának ítélte oda az egyesület 2007-ben.

A jelöltek listáját az idén is az egyesület közel félszáz tagja állította össze. A 2007. év női szemmel legjobbnak ítélt média-megjelenésének díját a Kossuth Rádió Krónika című műsorának szerkesztősége kapta szombaton, méghozzá azért, mert a Magyar Tudományos Akadémia közgyűléséről tudósítva egyedül ők emelték ki, hogy az MTA elnöke, Vizi E. Szilveszter felhívta a figyelmet a női akadémikusok alacsony számára - tájékoztatta az MTI-t az egyesület.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását