2024. május 17. - Paszkál

Vasárnap időközi választások lesznek

A szeptemberben lemondás miatt megüresedett három képviselői helyre írtak ki vasárnapra időközi választást a Zala megyei Gyűrűsön - közölte a pókaszepetki körjegyzőséghez tartozó település jegyzője az MTI érdeklődésére szerdán.
2008. november 26. szerda 13:50 - Hírextra
A település önkormányzati testülete működésképtelenné vált, miután az öt képviselő közül hárman is lemondtak megbízatásukról, mert elköltöztek a faluból - közölte Srágli Miklós.

Gyűrűsön 72 választópolgár él, a három megüresedett helyre három független jelöltet állítottak. Miután nincs minimális részvételi határa a választásnak, már egy-egy érvényes szavazattal is eredményes lehet a vasárnapi voksolás.

Polgármestert és képviselőtestületet választanak vasárnap a Fejér megyei Fehérvárcsurgón; a lemondás miatt kiírt választáson négy polgármesterjelöltre és 24 képviselőjelöltre voksolhatnak a választók - mondta el az MTI érdeklődésére a község jegyzője.

Héder János tájékoztatása szerint polgármestert három független és egy, a Fidesz színeiben induló jelölt közül választhatnak a község lakói.A polgármesterségért független jelöltként a tisztséget 14 évig betöltő, korábbi polgármester, Bernáth Péter, Peredi Erika Mária tagintézmény vezető, valamint Gubacsi Nikoletta Éva indul, a Fidesz jelöltjeként pedig Schmidtné Cser Viktória köztisztviselőre voksolhatnak a fehérvárcsurgóiak.

A 9 tagú képviselőtestület tagjait 24 jelölt közül választhatja meg az 1900 lelkes község 1554 választópolgára.A falu polgármestere és teljes képviselőtestülete amiatt mondott le, hogy nem sikerült megoldást találniuk a helyi iskola működtetésére. A képviselőtestület jelentős része ugyanis ragaszkodott a nyolcosztályos intézmény fenntartásához annak ellenére, hogy a községben egyre kevesebb a gyermek, s az iskolának 80 diákja van.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását