2024. május 5. - Györgyi

Megmentette a város a bábu életét

Teljes készültséggel vonultak ki a mentők, rendőrök és katasztrófaelhárítók a dél-ukrajnai Zaporizzsja egyik többszintes épületéhez, hogy megmentsék a magas mellvéden bizonytalanul ülő, öngyilkosjelöltnek vélt fiatalt, akiről csak a mentőakció végén derül
2008. június 2. hétfő 20:20 - Hírextra
A magasépület tetejének peremén ülő, lentről tinédzsernek látszó, fejébe kapucnit húzott farmernadrágos alakra a reggeli forgatagban figyeltek fel a járókelők, akik azonnal értesítették a nagyváros valamennyi szakszolgálatát a horrorfilmbe illő látványról - írta hétfői számában a Komszomolszkaja Pravda című napilap ukrajnai kiadása.

A beszámoló szerint a helyszínre nagy erőkkel megérkező szakszolgálatokat már nagy bámészkodó tömeg várta, amely komolyan akadályozta a mentés elkezdését.

A rendőrség Kobra elnevezésű különleges egységének munkatársa végül mégis megkezdhette az öngyilkosjelölttel a tárgyalást, amely erősen egyoldalúnak bizonyult. A szokványos "még nagyon fiatal vagy, előtted az élet", "meglátod, minden jóra fordul" rábeszélésre ugyanis a magasban ülő alak csak imbolygással válaszolt, miközben a lentről bámészkodó sokaság hevesen vitázott arról, hogy mikor szánja el magát az ugrásra.

A mentőakció vezetői végül úgy döntöttek, hegymászó eszközöket bevetve próbálják lehozni az öngyilkosjelöltet. A felküldött falmászó azt előírásszerűen meg is közelítette, majd hirtelen átkarolta, hogy a biztonsági övvel magához csatolja, de a meglepetéstől majdnem leejtette, mert papírral kitömött bábut markolt.

A zaporizzsjai rendőrség nyomozást indított a fél várost "lóvá tevők" után, s addig is úgy döntött, mentési gyakorlatokon és tréningeken fogja alkalmazni a jól öltözött bábut.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását