2024. április 20. - Tivadar

Iglódi maradhat a volt Nemzeti élén

Az oktatási és kulturális miniszter döntése alapján további egy évig, a 2008/2009-es évad végéig Iglódi István marad a Magyar Színház igazgatója - közölte a teátrum művészeti referense hétfőn az MTI-vel.
2008. június 2. hétfő 20:27 - Hírextra
A szombati társulati ülésen Nagyné Varga Melinda főosztályvezető Hiller István döntése mellett arról is tájékoztatta a társulatot, hogy az Oktatási és Kulturális Minisztérium várhatóan ősszel ír ki pályázatot a színház vezetésére - tette hozzá Bartos Zsóka.

Mint mondta, az ígéretek szerint 2009 márciusától a régi és az új igazgató már együtt dolgozhat a színház következő szezonjának előkészítésén.

A művészeti referens hangsúlyozta, hogy Iglódi István eredetileg ősszel lejáró vezetői mandátuma tudatában igyekezett úgy előkészíteni a 2008/2009-es évad műsortervét, hogy a teátrum "ne kerüljön időzavarba".

A nagyszínpadi bemutatóra készen áll Füst Milán Máli néni című vígjátéka és a Ferencváros Fesztivállal közös produkcióban készülő, Mi jöhet még? című Cole Porter-musical. A tervek szerint a következő évadban a teátrum Victor Hugo A királykisasszony lovagja című romantikus játékát is bemutatja.

A Magyar Színház közönsége a Sinkovits Imre Színpadon láthatja majd Vörösmarty Mihály Árpád ébredése, valamint Fráter Zoltán Édes Rózám című, Déryné Széppataki Róza életéről szóló darabját.

A teátrum egy új művet is műsorra tűz: Háy János Házasságon innen és túl című elbeszélés-kötete alapján írt hasonló című kamaradarabját szintén a Sinkovits Imre Színpadon mutatják majd be - közölte Bartos Zsóka.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását