2024. május 16. - Mózes, Botond

Kuncze Kókát akarja

Az SZDSZ korábbi elnöke egy, a visszahívására indított internetes fórumon közzétett nyílt levelében úgy fogalmaz: azért szavaz bizalmat Kóka Jánosnak a következő, rendkívüli küldöttgyűlésen, mert vissza akar térni a küldöttek eredeti döntéséhez.
2008. június 1. vasárnap 19:51 - Hírextra

"Kóka Jánosra szavazok. Kérlek, hogy szavazatoddal az elnökjelöltek közül te is támogasd Kóka János megválasztását" - írja a volt pártelnök a szdeszesek.blog.hu portálon.

Kuncze Gábor kifejti: visszahívását az elnöki székbe vele nem egyeztették, ha kikérik a véleményét, ehhez nem járult volna hozzá.

Elfogadhatatlannak nevezi, hogy egyesek csaltak a szavazásoknál, de véleménye szerint az SzDSz vezető testületei rosszul kezelték az ügyet és azzal, hogy teljes tisztújítás mellett döntöttek, a bizalommal visszaélők elképzelései mentén cselekedtek.

Hozzátette: akik küldöttek voltak, nem csalhattak, hiszen annak pont az volt a lényege, hogy a távolmaradók helyett szavaztak olyanok, akik nem voltak küldöttek. Ennek a párttal kapcsolatos súlyosan negatív híreken túlmenően az is következménye lett, hogy a megválasztott elnök, Kóka János nem tudta kitölteni két éves mandátumát, vagyis nem kapott lehetőséget elképzelései maradéktalan megvalósítására - írja Kuncze Gábor.

"János rendkívül sokat dolgozott az elmúlt évben. Határozottan állt ki a párt önállósága mellett, törekszik határozott, jól felismerhető liberális politikával megnyerni a választók bizalmát. E program végig viteléhez nem volt elegendő az elmúlt, botrányoktól sem mentes év" - indokolja döntését a volt pártelnök.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását