2024. május 7. - Gizella

Jogcím nélkül utalnak ki 200 milliót

Szocialista székházbotrányról ír csütörtökön megjelenő számában a Heti Válasz; az MTI-hez szerdán eljuttatott cikk szerint a Magyar Turizmus Zrt. jogcím nélkül utal ki 200 millió forintot a Vérmező úti pártközpont tulajdonosának.
2007. október 10. szerda 18:51 - Hírextra

Az MSZP elköltözik VIII. kerületi, Köztársaság téri székházából, és amíg elkészül az új, VI. kerületi, Jókai utcai épület rekonstrukciója, bérbe vették az I. kerület, Vérmező út MBC-irodaház negyedik és ötödik emeletét.

A Heti Válasz közli, hogy 2006 végén a negyedik és ötödik emeletről költözött ki a Magyar Turisztikai Hivatal, illetve jogutódja, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium turisztikai szakállamtitkársága.

A tárca eredetileg 2008. december 31-ig szerződött, ám tavaly év végén a szakállamtitkárság mégis a Hold utcába költözött, az egykori ifjúsági és sportminisztérium épületébe. Ezután tette át székhelyét az MSZP a Vérmező úti átmeneti szállásra, ahol - friss bérleti szerződésük értelmében - 2008. december 31-ig maradnak.

"Egy kvázi titkos üvegzseb-kimutatás szerint" azonban a Magyar Turizmus Zrt. 2007. január 1-jétől 2008. december 31-ig érvényes, kétéves időtartamra szóló szerződést kötött "az MBC irodaházban található bérlemény bérlésére", nettó 200 millió forint értékben - olvasható a cikkben.

A hetilap szerint a megállapodás "minden ésszerűséget nélkülöz", hiszen az idegenforgalmi részvénytársaság annak ellenére állja a 2007-2008-as időszak 200 milliós terhét, hogy már kiköltözött az épületből.

"Egyelőre nem állíthatjuk - igaz, cáfolni sem áll módunkban -, hogy az MSZP helyett egy állami cég fizet az MBC-bérleményért, így azt sem, hogy a közforintok terhére burkolt pártfinanszírozás folyik" - fogalmaz a Heti Válasz, de hozzáfűzi: "az önkormányzati tárca egyik cége jogcím nélkül pénzeli az MSZP szállásadóját".


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását