2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Hiller Kaposváron emlékezett Nagy Imrére

A kaposvári születésű mártír miniszterelnök, Nagy Imre tiszteletére emlékülést tartott hétfőn Kaposváron a Magyar Szocialista Párt (MSZP) az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján, majd megkoszorúzták Nagy Imre szobrát, a róla elnevezett parkban
2007. október 22. hétfő 20:17 - Hírextra


A párt kilencedik éve, a forradalom évfordulójának előestéjén, október 22-én tartja országos rendezvényét a somogyi megyeszékhelyen.

Hiller István, az MSZP alelnöke, oktatási és kulturális miniszter, az emlékülés előadójaként, az 1956-os forradalom és szabadságharc hazai és nemzetközi jelentőségét méltatva, egyúttal arra is felhívta a figyelmet, hogy a rendszerváltozás óta felnőtt egy új nemzedék. "Érdemes figyelni rájuk" - mondta a politikus, majd hozzátette: közös felelősségünk, hogy "a köztársaság gyermekei" számára "1956 forradalmát egyszerűen történelemleckévé tesszük (...), vagy valami mássá".

Hiller István e korosztállyal kapcsolatosan kifejtette: tapasztalata szerint a viták elrémisztik, eltávolítják a fiatalokat, "nem egyik vagy másik oldaltól, hanem stílustól, mentalitástól, hozzáállástól". Az elmúlt évek nem azt bizonyították, hogy ezt a nemzedéket közelebb tudtuk volna hozni ahhoz, ami egyébként Magyarországon és a mi köztárságunkban alapérték - tette hozzá a párt alelnöke.

A rendezvényt követően mintegy százan rótták le kegyeletüket Nagy Imre szobránál, ahol koszorúikkal, virágokkal fejezték ki tiszteletüket az 51 évvel ezelőtt kirobbant forradalom miniszterelnöke előtt.

"A szobor alkotója hűen testesítette meg azt a gondolatot, ami Nagy Imre személyiségének egésze" - hangoztatta Hiller István, a mártír miniszterelnököt egy lépés közben ábrázoló szobornál elmondott beszédében. "Ez az örökség leglényege: a haladás, a lépés, a változtatás bátorsága" - mondta a politikus, hangsúlyozva: a Magyar Szocialista Párt büszkén vállalja Nagy Imre örökségét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását