2024. május 4. - Mónika, Flórián

John Malkovich - Sacher-Masoch

John Malkovich alakítja Leopold von Sacher-Masoch osztrák írót, a "mazochizmus" fogalmának névadóját a chilei Raúl Ruiz rendezésében készülő filmben.
2008. június 1. vasárnap 19:58 - Hírextra

A világhírű amerikai színész partnere Veronika Ferres lesz, aki II. Lajos bajor király húgát személyesíti meg A gyönyör kísértete című alkotásban, amely a tervek szerint 2009 karácsonyára kerül a mozikba. A forgatás helyszínei Graz, Bécs, Párizs és Köln lesznek. Dieter Pochlatko producer nem titkolja: lesz szex a filmben, de "pszichológiai háttérrel".

A film ötlete még 2003-ban született Grazban, amely akkor Európa Kulturális Fővárosa volt, és kiállítást rendezett a Vénusz bundában című regény szerzőjéről. Ezt a kiállítást, amely A gyönyör kísértete címet kapta, látta Ruiz, és azóta szeretett volna az írónak filmet szentelni.

A forgatókönyvet a producer és a rendező közösen írta. Már volt tapasztalatuk a közös munkában, mert együtt dolgoztak a Gustav Klimtről, az osztrák szecesszió nagy festőjéről készült filmben is. A film művészi oldalát titok övezi, de annyi kiszivárgott, hogy egy francia céget akarnak rávenni a koprodukcióban való részvételre és ezáltal megnyernék Juliette Binoche-t az egyik szerepre.
A sztori 1850-ben kezdődik, és Lord Willow és Sacher-Masoch történelmileg hiteles, gráci találkozásain alapul. Lord Willow maga is részt vett az író és felesége, Wanda perverz szexuális játékaiban. Az asszony figurája is fontos lesz a filmben.

Sacher-Masoch 1854-ben telepedett le Grazban, amelynek egyetemén diplomát szerzett, majd történelemtanár lett és itt írta művei többségét. Ugyancsak 2003-ban rendezték meg a városban a Mazochizmus fesztiválját, Sacher-Masoch, valamint kortársa, Richard von Krafft-Eping tiszteletére. Ez utóbbi volt az, aki első ízben alkalmazta a "szexuális pszichopátia" kifejezést.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását