2024. április 24. - György

Török Zsolt és az ifjúság

Az MSZP ötpárti egyeztetést kezdeményez a nemzeti ifjúsági stratégiáról - jelentette be Török Zsolt, a párt országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten. Török Zsolt elmondta: azért van szükség egy hosszú távú víziót, vonzó jövőképet, perspektívát fel
2008. március 6. csütörtök 14:57 - Hírextra
"A fiatalokra a nemzet felemelkedéséhez szükséges és rendelkezésre álló erőforrásként, nem pedig gondként kell tekinteni" - jelentette ki Török Zsolt.

A képviselő tájékoztatása szerint a stratégia 15 évre előrevetítené a korosztállyal kapcsolatos társadalmi célokat, és az ehhez illeszkedő állami feladatokat is meghatározná.

Török Zsolt hangsúlyozta: az ifjúsági szervezetek is fontosnak tartják, hogy legyen egy nemzeti konszenzuson alapuló, politikai párbeszéd útján, az öt párt beleegyezésével létrejövő ifjúsági stratégia. Mint mondta: a parlamenti pártokkal először szeretnék megtalálni a közös pontokat, megfogalmazni a célokat, majd meg kell egyezni a célig vezető útban.

Az MTI kérdésére válaszolva Török Zsolt elmondta: ugyan egyetértenek abban, hogy javítani kell a demográfiai és a kábítószerhelyzeten, támogatni kell az otthonteremtést és a pályakezdők elhelyezkedését, de ezeket más-más eszközökkel kívánják elérni; ezeket az álláspontokat kell egyeztetni.

Az ifjúsági stratégiát megelőzően is foglalkozott már a parlament a fiatalokkal; tavaly ősszel mérték fel a fiatalok helyzetét, és ekkor fogalmazódott meg az egységes ifjúsági stratégia igénye.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását