2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Máglyára vetették, mert boszorkánynak tartották

Boszorkánysággal vádolt nőt bántalmaztak és vetettek máglyára egy isten háta mögötti kelet-indiai faluban. A boszorkányégetés még a múlt héten történt, de csak pénteken hozta nyilvánosságra a rendőrség.
2008. május 30. péntek 13:42 - Hírextra

A nőt kitaszigálták a házából, összekötözték a kezét és a lábát és úgy hurcolták az Orisza állambeli falu szélére, ahol a krematórium áll. A tűzre vetett nő hiába sikoltozott, a falusiak nem siettek a segítségére.

A rendőrség közölte, hogy csütörtökön három falubelit letartóztattak a gyilkossággal kapcsolatban. Kiderült, hogy egy megözvegyült férfi vélte úgy, hogy felesége a szomszédságukban lakó nő "boszorkányos praktikái" miatt hunyt el, és ezt kívánta megbosszulni, együtt a feleség rokonaival.

Az ázsiai országban, különösen vidéken, ahol a megfelelő közoktatás híján még széles körben élnek a babonás hagyományok, évente több tucatnyi "boszorkánynak" kikiáltott nőt gyilkolnak meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását