2024. április 27. - Zita

Tilos a boszorkányság

A szegénység elleni harc jegyében betiltották a boszorkányságot és a jóslást Tádzsikisztánban. A lakodalmak vendégeinek és étekfogásainak számát már korábban korlátozták.
2007. december 13. csütörtök 11:15 - Hírextra

A volt Szovjetunió legszegényebb utódállamában virágzik az okkultizmus, és a varázslóknál gyakran hosszabb sorok állnak, mint az orvosoknál. Az Afganisztánnal szomszédos, 1992-1997 között véres polgárháború tépázta közép-ázsiai mohamedán ország vezetője most kemény kézzel próbál leszámolni a kuruzslókkal.

"Boszorkányságot művelő és jövendőmondással foglalkozó személy a havi minimálbér harmincszorosa és negyvenszerese (4200 - 5645 orosz rubel, azaz 30 ezer - 40 ezer forint) közötti összeggel büntetendő" - áll a vonatkozó törvényjavaslatban, amelyet még el kell fogadnia a parlament felsőházának és alá kell írnia Emomalii Rahmon elnöknek, de sokak szerint ez már csak puszta formalitás.

A tisztséget 1992 óta viselő Rahmon nemrég ugyancsak hatalmas pénzbírsággal rendelte büntetni a fényűző lakodalmakat és temetéseket. Szigorú határok közé szorította a szertartásokat, megszabta például a vendégek, az ünnepi fogások és az autók számát is, a korrupció-ellenes hivatalt pedig arra utasította, hogy alaposan járjon utána a drága autókkal vagy divatos mobiltelefonokkal virító diákok jövedelmi forrásainak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását