2024. április 20. - Tivadar

Kivégzés boszorkányságért

Nemzetközi felháborodást váltott ki, hogy Szaúd-Arábiában ki akarnak végezni egy boszorkánysággal vádolt nőt. Fawza Falihot két évvel ezelőtt tartóztatták le és ítélték halálra, miután a bíróság előtt több tanú is azt vallotta, hogy a nő boszorkányként vi
2008. február 16. szombat 19:02 - Hírextra
A tárgyaláson Fawza Falih a nyomásnak engedve beismerte bűnösségét, igaz, később ezt visszavonta. A nő arra hivatkozott, hogy analfabéta, így nem tudta elolvasni a korábban írásban rögzített vallomást.

A halálbüntetést - amelyet lefejezéssel hajtanának végre - a fellebbezés idejére felfüggesztették, de később a közérdekre hivatkozva ismét hatályba léptették, de egyelőre nem hajtották végre.

A Human Rights Watch elnevezésű nemzetközi jogvédő szervezet arra kérte az ország uralkodóját, Abdullah királyt, hogy avatkozzon be, mert az abszurd vádaknak egyáltalán nincsen alapjuk.

"Az eset példa arra, hogy a hatóságok nem veszik figyelembe még a létező garanciákat sem a szaúdi jogrendszerben" - mondta a szervezet közel-keleti igazgatója, Joe Stork.

Az arab országban nincsen írásos büntető törvénykönyv, bár egy 2002-es törvény megadja a vádlottnak azt a jogot, hogy egy ügyvéd jelen legyen a kihallgatás és a tárgyalás során, ám ezt gyakran nem tartják be, és sokszor a bírók szeszélye alapján születnek az ítéletek.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását