2024. április 19. - Emma

"Aggasztó döntés született a monoki önkormányzatban"

Az SZDSZ elfogadhatatlannak tartja, hogy egy önkormányzat törvénysértő módon ingyenmunkára kényszerítsen embereket. A liberális párt ezt annak kapcsán közölte, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monok önkormányzata arról döntött, hogy munkához köti a szoc
2008. május 30. péntek 13:14 - Hírextra
"Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy egy önkormányzat a tudatos és szándékos törvénysértés útjára lépve ingyenmunkára kényszerítse a legszerencsétlenebb sorsú embereket" - írta Béki Gabriella országgyűlési képviselő az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében. Hozzátette: az SZDSZ fontosnak tartja, hogy az emberek tisztességes megélhetést biztosító munkajövedelemhez jussanak. Ehhez azonban jelenleg a hátrányos helyzetű térségekben két dolog hiányzik: a munka és a tisztességes munkabér.

A politikus hangsúlyozta: az SZDSZ aggasztónak tartja azt a folyamatot, amit az ingyenmunka legalizálása érdekében a monoki önkormányzat a döntésével elindított.

A rendszeres szociális segélyre való jogosultságnak jelenleg is szigorú, törvényben előírt feltételei vannak. A segély az a csekély összegű végső anyagi támasz, amivel az állam a legnehezebb helyzetben élő embereket támogatja. Az önkormányzatok eddig is szervezhettek - szervezhettek volna - fizetett közmunkát, csakhogy az önkormányzatok többsége sajnálatos módon nem tudott, vagy nem akart gondot fordítani erre a feladatra - fogalmazott Béki Gabriella.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monokon május 21-én döntés született arról, hogy munkához kötik a szociális segélyek folyósítását. Az elfogadott rendelet alapján közterületi feladatot kell ellátniuk az érintetteknek, és azt is ellenőrzik, hogy járatják-e iskolába, óvodába gyermekeiket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását