2024. április 19. - Emma

Dávid Ibolya és Gulyás József az SZDSZ szerepéről

Az MDF elnöke szerint a liberális párt csak félig lépett ki a koalícióból, mert továbbra is élvezi a kormánypártiság gazdasági előnyeit. Dávid Ibolya szavait követően a Nap-kelte pénteki műsorában az SZDSZ országos tanácsának (ot) az elnöke azt mondta: pá
2008. május 30. péntek 09:47 - Hírextra
Dávid Ibolya szerint azzal, hogy az SZDSZ három minisztert visszavont a kormányból, ám "százharmincegynéhány" helyen megőrizte felügyelőbizottsági, igazgatótanácsi vagy külszolgálati helyeit, azt bizonyítja, "félúton van a kormánypártiság és az ellenzékiség között".

"Egy átmeneti állapotra ne szabjunk még közjogi ruhát" - fogalmazott, utalva arra, hogy az MDF miért nem szavazta meg a médiakuratóriumok a koalícióból való kilépéssel összefüggő kibővítését.
Dávid Ibolya szerint az SZDSZ "a kint is vagyok, bent is vagyok politikából" egyaránt élvezi az ellenzékiség és a kormánypártiság előnyét, illetve kényelmét.

Gulyás József, az SZDSZ ot elnöke a műsor következő vendégeként a liberális párt helyzetéről szólva úgy fogalmazott: az SZDSZ-nek az elnökválasztás után első helyen egy ellenzéki stratégiát kell megfogalmaznia, és szembe kell néznie azzal, hol tart.

Ehhez az új vezetésnek egyfajta közös stratégiakeresésre van szüksége - fűzte hozzá.
Közölte, úgy látja, "ma a koalíció helyreállításának az esélye nagyjából nulla".

Arra a kérdésre, hogyan látja az egy hét múlva esedékes pártelnökválasztás esélyeit, Gulyás József azt mondta: meggyőződése, hogy az SZDSZ küldöttei felismerték, hogy változásra van szükség.
Meggyőződése az is, hogy Fodor Gábor fogja megnyerni a választást - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását