2024. április 19. - Emma

Vizsgálat indult a monoki segélyek ügyében

Kállai Ernő, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa vizsgálatot indított a monoki segélyezési gyakorlat ügyében - írta az Észak-Magyarország. A segélyezés feltétele alkotmányellenes lehet.
2008. május 28. szerda 09:27 - Hírextra
A kisebbségi ombudsman a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megjelenő napilapnak nyilatkozva azt mondta: amennyiben valóban azt tartalmazza a monoki önkormányzat rendelete, hogy nem kaphat gyermekvédelmi támogatást az önkormányzattól az a szülő, akinek a gyereke az iskola felszólítása ellenére sem látogatja az oktatási intézményt, akkor az alkotmányba ütköző.

hivatalhoz fordul, hogy kezdeményezzék a rendelet megszüntetését - nyilatkozta Kállai Ernő, aki szerint sok mindenben megérett a szociális törvény a változtatásra. Amíg a segély összege megközelíti a minimálbérét, addig nem ösztönöz arra, hogy a segélyezett munkát keressen, ugyanakkor a „büntetés jellegű” ingyenes közmunkaprogram sem szerencsés. Munkára ösztönző, munkahelyteremtő rendszert kellene kialakítani - írta az Észak-Magyarország.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását