2024. április 25. - Márk

Kalandorok a filmfesztiválon

Paczolay Béla első rendezése, a Kalandorok is versenyre kel a pénteken kezdődő Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon; a kolozsvári mustra tíz magyar játékfilmet és egy rövidfilmes válogatást tűz műsorra - közölte a Magyar Filmunió az MTI-vel.
2008. május 29. csütörtök 14:48 - Hírextra
Románia egyetlen nemzetközi filmes eseményének versenyprogramjában a 39. Magyar Filmszemlén Simó Sándor-díjjal jutalmazott Kalandorok mellett 11 film indul a fődíjért - tájékoztatott Papp Csaba Zoltán, a Magyar Filmunió munkatársa. A kolozsvári seregszemle egyben Paczolay Béla alkotásának nemzetközi premierje is, melyen a rendező is részt vesz. A Kalandorok három generáció, nagyapa, apa és fiú közös utazásának kalandjait dolgozza fel.

Papp Csaba Zoltán közlése szerint a Transilvania és a Magyar Filmunió a hagyományokhoz híven idén is megrendezi a magyar napot, június 4-én; az esemény fénypontjaként Mundruczó Kornél Delta című filmjét vetítik a kolozsvári operaházban, de a nézők láthatják Bollók Csaba Iszka utazása című filmjét, Szász János Ópium - Egy elmebeteg nő naplója című mozgóképét, Török Ferenc Overnight című munkáját, Koltai Lajos rendezését, a Sorstalanságot, valamint Goda Krisztina Szabadság, szerelem című angol-magyar koprodukcióban készült alkotását is.

A filmes mustra programját hét magyar rövidfilm is gazdagítja, köztük két cannes-i Arany Pálmával kitüntetett mű: Iványi Marcell Szél és Mészáros Péter Eső után című rendezése. Fliegauf Benedek Tejút, Forgács Péter Saját halál és a Buharov testvérek Lassú tükör című filmje az experimentális magyar filmtermésből ad ízelítőt Kolozsvárott. A filmbemutatókon több magyar alkotó személyesen vesz részt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását