2024. április 27. - Zita

Öttusa sportágtörténeti kiállítás

Sportágtörténeti kiállítást is megtekinthetnek a budapesti öttusa-világbajnokságra kilátogatók. A SYMA Sport- és Rendezvényközpont folyosóján elhelyezett fotóválogatás az 1999-es margitszigeti világbajnokságra készült kollekció bővített változata.
2008. május 29. csütörtök 14:50 - Hírextra
Kilenc évvel ezelőtt Benedek Ferenc edző, a sportág egyik nagy ismerője állította össze az anyagot, ami mostanra az azóta eltelt időszak történéseit rögzítő felvételekkel bővült.

A kiállításon a sportág összes világ- és magyar bajnoka legalább egy fotón fellelhető, emellett kirajzolódik a látogató előtt a hazai rendezésű, eddigi hat vb, mindezeken túl pedig a sportág fejlődéséről, nemzetközi kiválóságairól is szép számmal szerepelnek dokumentumok a tárlaton.

"Aki nem ismeri, nem becsüli a múltját, nem érdemli meg a jövőjét - idézte a mondást a csütörtök déli megnyitó alkalmával Császári Attila, a hazai szövetség elnöke. - Ebből kiindulva, örömmel jelenthetem, hogy szép jövő előtt áll a magyar öttusasport, hiszen kiemelt energiát fordítottunk a múlt ápolására."

Klaus Schormann, a nemzetközi szövetség vezetője örömmel nyugtázta, hogy egy ilyen szép kiállítás is népszerűsíti a sportágat, és külön méltatta Benedek Ferencet mint ötletgazdát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását