2024. március 29. - Auguszta

Deekline & The Autobots koncert

Ismét a Petőfi Csarnok falai közé szólítunk minden breakbeat rajongót, ugyanis a legendás londoni pimp, Deekline és a népszerű manchesteri The Autobots teszi tiszteletét nálunk.
2008. április 28. hétfő 17:12 - Hírextra
Nézzük sorban, hogy kikről is van szó:

Dj Deekline sokadszorra látogat el országunkba, idén először a Petőfi Csarnok jóvoltából.

Kezdeti munkásságát a funk és az electro inspirálta, majd ezt felváltotta a hardcore és a jungle világa, míg végül a breakbeat szcéna egyik legismertebb alakjává vált.

Számos neves előadóval dolgozott együtt, például: Stanton Warriors, FreQ Nasty, Aquasky vagy a Freestylers. Wizarddal együtt parketta rengető számokat írtak és írnak folyamatosan, valamint hozzá köthető az „Outta Space” bootleg és hamár a számoknál tartunk, ki ne ismerné „Freestylers - Boom Blast” remixét vagy „Armand Van Helden – My My My” újragondolását. Az elmúlt években nagyon sok helyen megfordult már a világban Frankfurttól Sydney-n át Tokióig. Saját kiadója a Rat Records már több tucat sikeres kiadást tudhat magáénak.

Mindezek mellett Deekline még különböző partikat is szervez, melyek közül talán a leghíresebb a londoni Bounce @ Bar Rhumba.

A The Autobots formáció, vagyis Tom és Jez, bassline orientált zenéjükkel gyorsan berobbantak a nu-skool break világába.

Első megjelenéseikkel, a „Chickers”, „Rocky” vagy a „Blogger” rövid idô alatt megalapozták hírnevüket. Olyan neves előadóknak készítettek már remixeket, mint az Aquasky, Quest vagy a Factor & Knick. 2004-ben a srácok úgy döntöttek, hogy megalapítják saját kiadójukat, mely a Broke Recordings nevet kapta és 2006-ban a londoni Fabric-ban megrendezett Breakspoll díjátadón a legjobb új kiadónak járó díjat is elnyerte.

Egy alkalommal a Globalban Fat Boy Slim 30.000 ember előtt zárta szettjét az Autobots „Burn” című slágerével. Tom és Jez zenéit a BBC Radio1-en kívül számos online rádió is folyamatosan műsorára tűzi. Olyan előadókkal dolgoztak már együtt, mint az Aquasky, Screwface, Deep Impact, valamint a Fear Factory-s Christian Olde Wolbers. Számos TV műsorban, többek között a Miami helyszínelők címû sorozatban is felcsendültek már Autobots dallamok.

Amellett, hogy a manchesteri Fuse klubban rezidens DJ-k, az elmúlt 5 évben rengeteg rendezvényen és fesztiválon felléptek a srácok. Jártak már Japánban, Oroszországban, Spanyolországban, több mint harmincszor, de megfordultak Kanadában és tavaly nyáron hazánkban is. Az Egyesült Államokban négyszer is turnéztak már, legfontosabb fellépésük talán a Miamiban megrendezett Winter Music Conferencen volt.

Hazai részről a már jól megszokott Palotai, Sikztah, Psyon, Pryus quartett fogja tüzelni a közönséget, ebben a szezonban utoljára a Pecsában.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását