2024. május 3. - Tímea, Irma

Rendhagyó bemutató

Rendhagyó verseskötet-bemutató lesz kiállítással egybekötve a Corvin Művelődési Házban kedd este - Benke Rita és Göbölyös N. László Köztedállapotok című közös könyvét ismerheti meg, és a Benke Rita akvarelljeiből összeállított tárlatot tekintheti meg a kö
2008. április 24. csütörtök 10:02 - Hírextra

Két ember egymásra találásáról szól a kötet, az ikerversek - ahogy Göbölyös N. László újságíró elmondta az MTI-nek. Nemcsak azért ikerversek, mert az egyikük elkezdte és a másikuk befejezte a költeményt, hanem utalás a New York-i ikertornyok összedőlésének dátumára, 2001. szeptember 11-re, ugyanis az interneten egy közösségi portálon ez a tragikus történet hozta össze őket.

László és Rita hét éve együtt élnek, teljes harmóniában. A legjobb verseket összeválogatták, igazán nem tudják, melyik kié, s ciklusokba rendezték. Az első arról szól, hogy megtalálták egymást, a második a bujkálás és a kétkedések időszaka, a harmadik az előnászút Rómában, ahol a Capitolium-domb északi csúcskén álló Aracoeli templomban örök hűséget fogadtak egymásnak hangtalanul. A negyedik fejezet a beteljesedésre utal.

Benke Rita 34 képe vegyes technikával és vízfestékkel készült, főleg spirituális hatású alkotások és tájképek. Azt tervezik, hogy a megnyitón a verseskötetet illusztráló tusrajzokból többet kinyomtatnak a közönségnek és három színész: Lukács Klára, Kováts Péter és Vető Anna olvas fel a versekből.

Az est Budapesten, a XVI. kerület Hunyadvár utca 43/b alatt lesz az új Corvin Művelődési Házban, egy szépen gondozott park közepén. Benke Rita kiállítása ugyanott egy hónapig tart nyitva.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását