2024. május 4. - Mónika, Flórián

Parlament percről percre - május 26.

Gyors ütésváltásokkal indult a május utolsó hetének ülésszaka. Jobbról és balról is repkedtek az elméleti pofonok a széksorok között. A felszólalók harcosan szóltak, a válaszolók keményen válaszoltak, a képviselők pedig igen jól szórakoztak. A ház később
2008. május 26. hétfő 13:06 - Hírextra

14.22

EJNYE-BEJNYE

Szili Katalin igazi tanárnőként igyekezett a figyelmetlen, renitens képviselőket rendszabályozni.

Medgyasszay László (KDNP) a Bábolna Ménesbirtokkal kapcsolatos botrányos hírek miatti aggodalmát osztotta meg a pénzügyminiszterrel.

Veres János úgy vélte, hogy a képviselőújsághírekre alapozhatott, mivel az elhangzottak nem követték a gyakorlatot. A birtok évről-évre komoly adósságokat halmozott fel - mondta. A kormány az érvényben lévő joszabályi keretek között kívánja ezt a társaságot működtetni.

14.03

A MEGVERT KÉPVISELŐ

Révész Máriusz (Fidesz) ismét felidézte a számára sérülésekkel végződött 2006 októberi atrocitások történetét. A törvények ellenére, felszólítás nélkül kezdték verni az embereket - mondta a képviselő. A nyomzás azóta sincs a top-on. Miért van ez - kérdezte az egykori sérült.

Juhász Gábor államtitkár szerint módosították a rendőrségi törvényt, így azóta a rendőr jobban, és egyértelműbben azonosítható. Több mint 150 megkeresés érkezett az ügyészi szervektől ezügyben. 45 fő ellen indult büntetőeljárás - reagált az államtitkár. A képviselő ügyében zajlik a nyomozás.

Bókay Endre (MSZP) a szociális és munkaügyi miniszterhez fordult a Regionális, Fejlesztési és Képzési Bizottságokban dúló - esetleges - összeférhetetlenségek miatt. Komoly pénzekről van szó, így nem mindegy, hogy kik fognak ezekről dönteni - hívta fela  figyelmet a honatya.

Szűcs Erika szerint csak olyanok nyerhetik el ezt a lehetőséget, akik minden szempontból megfelelnek az előírásoknak.

13.47

EMLÉKEZZÜNK....

Ma két éve hangzottak el a következő mondatok"....teljesen világos volt, hogy amit mondtunk nem igaz. Hazudtunk reggel, délben, este...." - nyitott támadási felületet Cser-Palkovics András (Fidesz), aki a média szerepéről elhangzott gondolatok okán az új médiszabályozás szükségességéről beszélt. Összetákolt módon, de semmilyen eszköztől nem visszariadva dolgozik a kormány - folytatta a beszélő. Botrányos döntések az ORTT-ben, támadás személyi ügyekben - sorolta tovább. A kisebbségi kormány médiadiktatúrát épít, akadályozzák közintézmények, mint a tévé, működését. A valódi ellenzéknek mindenben meg kell akadályoznia azt, hogy a kormány ne tehesse rá a kezét  közmédiára - fejezte be Cser-Palkovics.

A kormányból senki nem kívánt reagálni.

13.27

A VESZÉLYES MÁJUS

A május veszélyes hónap - kezdte mondatait Mesterházy Attila (MSZP). Orbán Viktor múlt heti beszédére utalt, amely szerint soha nem látott megszorításokra lesz szükség, ha hatalomra kerülnek.

Mi nem fogjuk megengedni, hogy a szavazat vásárlások árát a nyugdíjasok fizessék meg - dörögte Szűcs Erika miniszter.

A válasz után Szili házelnök a jelenlévők nyugalmának megőrzését kérte.

Kóka János (SZDSZ) szerint az egészségügyi törvény eltörlésévela Fidesz, az egykori népvezér Kádár János születésnapjáról igyekszik méltóképpen megemlékezni. A hangos fújjolás érthető volt a jobboldalról. 1000 milliárd forintos adócsökkentésről szólt Kóka, amelyet az ő múltheti beszéde után a jobboldali gazdasági szakemberek, és politikusok is hangoztatni kezdtek.

Mire várunk még, tisztelt képviselőtársaim - fordult a körülötte ülőkhöz a politikus. Állítsunk össze a kormánynak egy komoly programot, és várjuk annak megvalósítását. A javaslatok forró krumpliként repkedtek a padosorkban, és ezen változtatni kell - foglalta össze véleményét az egykori gazdasági miniszter.

Veres János, pénzügyminiszter puszta sorrendiségi viták vannak a szereplők között az adócsökkentések mértékéről. Ám jó lenne tudni, hogy ki honnan akarja a forrásokat megszerezni.

A miniszter szerint az elmúlt negyedév adatai szerint ettől az évtől újra növekszik a gazdaság, igaz a vártnál még jóval lassabban - mondta Veres János.

Nem szükségszerű az egyet nem értés, ha szakmai vélemények lfogadásával kialakulhatna összhang is a politikai erők között is.

13.03

NEMCSAK A 20 ÉVESEKÉ A VILÁG

A napirend előtti felszólalásokkal kezdte meg munkáját a t. ház. Dávid Ibolya (MDF) az ezermilliárdos kiadáscsökkentő tervük bevezető kampányával indult a megszólalások sora. Nem a nyugdíjasok tehetnek a kormány bakijairól, így ne is riogassa őket senki - lépett az érdekek védelmének hímes mezejére az elnök asszony. A Fidesz elnök is becsapott egy csomó embert - billentette át a mérleget a politikus asszony.

Veres János pénzügyminiszter szerint a bevételek, kiadások arányait megváltoztató elképzeléseket illik az érintettekkel egyeztetni, mielőtt a szakbizottságok és a parlament elé kerül. Az MDF irataival egyirányban a kormny is folytatja a nyugdíjprogramot, és ezt a 2009-es költésgvetés előkészítésénél is szem előtt tartják.

Harrach Péter (KDNP) első mondatát, miszerint a polgári kormányban több mint húsz százalékkal nőttek a nyugdíjak, a szocialista padsorok erős hőrgése küldte a padlóra. A politikus nem hagyta magát, és a KSH számait előtérbe tolva igyekezett igazát bizonyítani. Véleménye szerint a Gyurcsány kormány intézkedései munkakerülésre ösztönöznek. Nemcsak az egészségügyi, de a szociális politka is megbukott - ült le elégedetten a honatya.

Szűcs Erika szociális miniszter szerint nem baj, ha támogatják a lakosokat. Az Út a munkához program elemei a következő, hetekben, hónapokban megjelennek a nyilvánosság előtt, és remélik, hogy azok jelentős részét az ellenzék is támogatni fogja. 


Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását