2024. május 2. - Zsigmond

Kutya egy nap!

Minden az ebekről szól június elsején, vasárnap a Kutyás napon, amelyet második alkalommal rendez meg a VII. kerületi önkormányzat és az ebugatta.hu a Klauzál téren.
2008. május 20. kedd 20:20 - Hírextra
Magyarországon mintegy kétmillió kutya él, értük a gazda tartozik felelősséggel. A kölyök megvásárlása, vagy örökbe fogadása hosszú évekre megváltoztatja annak az életét, aki úgy dönt, otthont ad egy négylábúnak. "A Kutyások napja erről a felelősségről szól, mert valljuk azt, hogy meg kell tanulniuk a kulturált állattartás szabályait a jelenlegi és leendő kutyatartóknak" - vallja Harcsás Márta szervező.

Az ingyenesen látogatható rendezvényen fajtamentők, állatvédő szervezetek, tenyésztők, cégek, fajtaklubok és baráti társaságok, több mint 35 sátorban egész nap várják az ebkedvelő gyermekeket és felnőtteket kutyasimogatással, tanácsadással és örökbefogadható állatokkal.

Tíz órától négyig kutyás bemutatókat tartanak. Láthatók például mentőkutyák és különböző kutyaiskolák négylábúi, valamint olyan ebek is, amelyeket sintértelepről mentettek ki.

A bemutatók között a színpadon közismert állatvédő személyiségek lépnek fel.

A gyermekek szakemberek segítségével játékosan ismerhetik meg a kutyákkal való bánásmód legfontosabb tudnivalóit.

Délután 4 órától rendezik meg a keverék- és hobbikutyák szépségversenyét, amelyen a Kutyás nap és Erzsébet város legszebb ebét is megválasztják. Részletes programleírás a www.ebugatta.hu című honlapon található.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását