2024. április 19. - Emma

Gyerekszakácsokkal az elhízás ellen

Az Európai Unió szponzorálja azt a honlapot (www.minichefs.eu), amelyen a nemzetközi Euro-toques, a négyezer szakácsot egyesítő társaság legjobb séfjei tanítják az egészséges étkezésre és egészséges ételek készítésére a gyerekeket.
2008. február 6. szerda 09:05 - Hírextra

Aggasztó méreteket ölt a gyerekek elhízása és erre a problémára keresnek orvoslatot a gyerekek számára szórakoztató módon.

Nagy-Britanniában Jamie Oliver sztárszakács indította el a Feed Me Better (Étkeztess jobban!) mozgalmat, amelyben az iskolai menzák szolgáltatásait akarja javítani. Hizlaló édességek és szénsavas üdítők helyett olyan ételek kiválasztására biztatja a gyerekeket, amelyek egyesítik az ízt, a minőséget és az egészséget. Észak-Olaszországban is mesterszakács ad tanácsokat az iskolai étkeztetésben gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.

A különböző internetes fórumokon a gyerekek megtanulnak egyszerűbb ételeket készíteni, zöldséges-gyümölcsös szendvicseket alkotni, és a tapasztalatok szerint nagyon élvezik a dolgot. Be lehet vonni a játékba az egészen kicsiket is.

A videojáték-szektor is beszállt. A legkedveltebb program jelenleg a MasterChef, amellyel virtuálisan 50 ételt lehet elkészíteni. Ugyanakkor több könyv is született ebben a témában. Az angol Linda Collister vagy Corrine Albaut mondókákkal tanítja a legkisebbeket a helyes táplálkozásra.

New Yorkban néhány hónappal ezelőtt nyitották meg az első kidfresht, egy félig bioüzlet, félig étteremszolgáltatást a kisgyerekeknek. A tulajdonos dietetikussal konzultálva szerzi be a nyersanyagokat. A kis kliensek itt bevásárolhatnak, főzhetnek és jóízűen el is fogyasztják saját készítményeiket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását