2024. április 29. - Péter

Jók a magyar dal esélyei

Az angol fogadóirodák szerint jó esélyei vannak a magyar dalnak a döntőbe jutásra az idei Eurovíziós Dalfesztiválon. A keddi első középdöntő előtt az esemény magyar rajongói oldalának szerkesztője is úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy Csézy mindenképpen jó
2008. május 20. kedd 18:00 - Hírextra

Klész Imre, a magyar rajongói oldal szerkesztője szerint a magyar dal mindenképpen jól fog szerepelni. Általában mindenki nagyon különleges dolgokat akar belevinni a műsorába, sokan azt akarják, hogy három perc alatt "felrobbanjon a színpad", Csézy azonban éppen visszafogottságával tűnhet ki a mezőnyből. A sorban előtte és utána lévőkkel is éles lesz a kontraszt, hiszen a magyar énekesnő egy lassú, balladisztikus dallal készül - mondta a szerkesztő.

Megoszlanak a vélemények arról, hogy magyarul, vagy angolul érdemesebb-e énekelnie Csézynek. Az, hogy az énekesnő két magyar sort becsempész az angol szövegbe, mindenképpen eredményes lehet - tette hozzá.

A magyar indulóval kapcsolatban az első nemzetközi visszhangok nagyon kedvezőek, sokan azt mondják, Magyarország ismét megtalálta a helyes receptet arra, hogyan lehet jól szerepelni a tavalyi dal mintájára - elemezte a helyzetet a szerkesztő.

Klész Imre szerint a mostani állapot azt mutatja, hogy a versenyen jól fog szerepelni a favoritnak számító Ukrajna, Oroszország és Svédország mellett Németország, Csehország, Szlovénia és Belgium is. Az élő showműsor közben azonban sok minden megváltozhat: a nézők a "szemükkel is szavaznak", nemcsak a zene, de a látvány alapján is döntenek - mutatott rá.

Az angol fogadóirodák szerint a magyar dal a 12. helyen szerepel a döntőbe jutás sorrendjében. A bukmékerek előrejelzése azt mutatja, hogy 2008 győztese Oroszország lehet.

Az idei Eurovíziós Dalversenyen két elődöntő lesz: az egyik kedden, a másik csütörtökön. Csézy május 22-én lép majd először színpadra. A döntőt szombaton rendezik meg Szerbiában. A második középdöntőt és a döntőt a Magyar Televízió élőben közvetíti, az EBU egyetlen magyar televíziós tagjaként.

Belgrád legnagyobb, több tízezer ember befogadására alkalmas rendezvénycsarnokát bocsátotta a verseny rendelkezésére. A rekordszámú, 43 versenyző már a múlt héttől a belgrádi arénában próbál, naponta hatosával, nyolcasával tartják sajtóértekezleteiket.

A versenyzők több mint húsz nyelven énekelnek majd, a belga résztvevő például halandzsázni fog. Többen közülük angol nyelvű dalukba beillesztenek néhány sort az anyanyelvükön is. A román előadó román-olasz keveréknyelven énekel, az észt együttes pedig "finn, német és szerb-horvát turista-dialektusként" határozta meg számának nyelvét.

Az első Eurovíziós Dalversenyt 1956-ban rendezték hét ország részvételével a svájci Luganóban. A versenyt azóta is a közszolgálati televíziókat tömörítő EBU (Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége) szervezi. A győztesek közül sokan világsztárokká váltak, köztük a svéd sikercsapat, az Abba, Olivia Newton-John vagy a The Shadows együttes, az izraeli Ofra Haza és Dana International, nem is beszélve az egykor svájci színekben induló Céline Dionról.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását