2024. május 2. - Zsigmond

Le vagyunk maradva

Az igazi ékszert kevesen tudják még megfizetni Magyarországon, de akik képesek lennének egy-egy szebb darabért félmillió forintot vagy még nagyobb összeget kiadni, azok sem nagyon figyelnek a divatra, a márkára, a friss dizájnra - mondta az MTI-nek a Belv
2008. szeptember 26. péntek 16:25 - Hírextra
Rózsaszín, türkiz, fehér, világoszöld, sötétszürke, fekete és más színárnyalatú, fajtájú drágakövek, gyémántok, és a különféle árnyalatú aranyak jellemzik a legújabb trendet, amely illeszkedik a legfrissebb ruházati divathoz. Némelyik sokszázezres nyakék mintha bizsut utánozna: hosszú láncok, nagy szemekkel, vidám, fiatalos fülbevalók hétköznapra, finom gyémántok alkalomra, Chanel-szerű kosztümhöz való ékszerek, amelyek ezúttal korántsem bizsuk.

A legdivatosabb darabok mintha becsapnák a laikus vevőt, olyan színesek, könnyedek, és a legutolsó ruházati trendhez illeszkednek. Csak a rajtuk szereplő árcédula árulkodik igazán, no meg a belvárosi luxus óra- és ékszerszalon kirakata, hogy milliós tételekről lehet szó.

Míg az óra az üzleti körökben státusszimbólum, addig az ékszer még nem - tájékoztatta az MTI-t Szerb Gábor, az üzlet társtulajdonosa -, pedig már jelen vannak Magyarországon a leghíresebb márkák. Aki ékszert vesz Magyarországon, az sokszor konzervatív és nem tájékozott eléggé a legújabb divatban. Ezért ékszerben az olcsóbb tucatáru a népszerű és akik meg tudják fizetni a kézi megmunkálásút, az egyedit, azok sem mindig a dizájnra és a márkára figyelnek - tette hozzá.

Külföldön léteznek óra- és ékszerkölcsönzők: egy-egy jeles alkalomra szoktak kölcsön adni márkás, sokmilliós brilleket, vagy éppen egyedi, modern nyakékeket. Nemcsak a filmsztárok tesznek így, amikor átveszik az Oscart, hanem "névtelen", de tehetős emberek, egy-egy bálra, üzleti estélyre, operába. Ez a szolgáltatás még ismeretlen Magyarországon. Az értékes darabok legtöbbje családi örökségből származnak, és széfekben várja, hogy - ritkán - viselje tulajdonosa.

Nem kevesen ötvösökkel csináltatnak ékszert, régimódi, kopott darabokból, külföldi minták alapján. Ennek az az oka, hogy egyrészt eléggé szűk volt sokáig a hazai kínálat, másrészt a kevésbé divatos, régi ékszereket már nem akarja viselni a tulajdonos, viszont alapanyagnak azok felhasználhatók.

Az egyedi, kézi megmunkálású ékszerek és márkás órák kiállítása október 9-ig tekinthető meg a Kristóf téri Watch de Luxe szalonban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását