2024. április 25. - Márk

Különmetró gazdagoknak

Ha külön vagonokat és mozgólépcsőket építenek számukra, a szentpétervári gazdagok végre hajlandók a nyomásnak engedve átszállni a terepjáróikból a metróra. Készek fizetni is a VIP-szolgáltatásért: havi 30 ezer rubelt (mintegy 210 ezer forintot), miközben
2008. május 18. vasárnap 17:00 - Hírextra

Ezért a következőket szeretnék kapni: minden szerelvényen egy külön vagont, amely ugyanazt nyújtja, amit egy drága kocsi és egy jó kávéház együtt: színezett ablaküvegeket, bőrfoteleket, légkondicionálót, szőnyeget, friss újságokat és egy bárt személyzettel.

A vagonnak a szerelvényen ott kellene elhelyezkedni, ahol a használói az állomásra érkeznek a számukra fenntartott mozgólépcsőn.

Az egyik kőolajipari konszern sajtósa újságíróknak elmondta: az ötlet gyakorlatilag a levegőben volt, csak annyit tettek, hogy megvizsgálták, megvalósítható-e technikailag.

Elképzelésüket ünnepélyesen prezentálták a Szmolnijban - a városi önkormányzat épületében. A metró meghívott illetékesei azonban nyomban közölték, hogy az elképzelés nem reális.
A "feltalálók" ezt azzal nyugtázták, hogy még visszatérnek a dologra.

A Komszomolszkaja Pravda felmérésén a válaszolók 42 százaléka ellenezte az ötletet, de 25 százalék nagy áldozatokra is kész lenne, hogy ne kelljen tolongania a metróban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását