2024. április 30. - Katalin, Kitti

Párizsban ünnepli nagykorúvá válást a galéria

Az idén 18 éves Várfok Galéria öt művészének három hónapon keresztül Párizsban két különböző helyszínen és összesen négy kiállításon tekinthetőek meg az alkotásai.
2008. május 16. péntek 10:54 - Hírextra
A Bastille közelében található Keller Galériával létrejött együttműködés eredményeként Traversée interne (Belső utazás) címmel nyílt meg csütörtök este Csiszér Zsuzsi és Győrffy László közös kiállítása a párizsi kiállítóhelyen, ahol a művészek legújabb alkotásai láthatók. A korábbi munkáikból összeállított tárlatnak a Párizsi Magyar Intézet (PMI) biztosított helyet, ahol a magyar alkotók vendégművészt is hívtak Jacques Flechemuller személyében.

Mindkét kiállítás június 14-ig látogatható.

Ezt követően június 17-től az idén 70 éves Nádler Istvánnak legújabb alkotásait mutatja be a Keller Galéra, a PMI-ben pedig másnaptól a Várfok Galéria művészkörének legfrissebb tagja, Herman Levente állít ki Ray Monde-dal egyetemben, az ő meghívott művészük Mathias Schauwecker lesz. A Keller Galéria tárlata július 26-ig, a PMI csoportos kiállítása pedig július 12-ig tekinthető meg.
Ez utóbbi kiállítás festményeinek témája az emberi lét, annak születése és jövőjének kérdései, az első sorozatban pedig az embernek a környezetéhez és a belső világához fűződő viszonya a fő téma.
Budapesten ezzel párhuzamosan a párizsi Keller Galéria két nemzetközileg jól ismert festőművészének, a PMI tárlataira meghívott Jacques Flechemuller és Mathias Schauwecker alkotásaiból nyílik kiállítás május 29-én, a Várfok Galéria két termében.

A Várfok Galéria Párizsban nemcsak nagykorúvá válását, hanem nemzetközi színrelépésnek 10 évfordulóját is ünnepli, amely az 1998-ban Európa egyik legnagyobb kortárs művészeti vásárán, a FIAC-on (Foire Internationale d,Art Contemporain) kezdődött.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását