2024. április 30. - Katalin, Kitti

Házibuli öregeknek

A digitális társadalmi egyenlőség jegyében rendeznek programokat májusban Budapesten. Az elsőt, egy házibulit az internethasználó ötven éven felülieknek tartják május 17-én a Millenárison. A különleges esemény csak hazánkban számít kuriózumnak.
2008. május 13. kedd 18:53 - Hírextra
Az Informatikai Érdekegyeztető Fórum (Inforum) az elsők között csatlakozott az Európai Unió felhívásához, amelyben az információs társadalmi befogadás (e-befogadás) eszméjének elterjesztésével küzdenek azért, hogy középkorúak, idősek, kisebbségek, fizikai hátránnyal élők, szegények, illetve a hátrányos helyzetű térségek lakói is részesülhessenek a világháló nyújtotta előnyökből.

Az Inforum kezdeményezésére és tagszervezetei támogatásával májusban kerül sor az e-befogadás évének eseményeire. Az elsőt szombaton tartják a Millenárison. A 19 órakor kezdődő ingyenes eseményre - amelyen kabaré és koncert lesz - regisztrálni a www.inforum.org.hu/new/buli honlapon lehet - mondta a távirati irodának Faragó Judit, az Informatikai Érdekegyeztető Fórum ügyvezető igazgatója.

Az esemény célja, hogy a már internethasználók segítsék, bátorítsák, képezzék azokat, akikhez még nem jutott el a digitális írástudás. Az Inforum adatai szerint Magyarországon az ötven éven felüliek 14 százaléka internethasználó.

A következő eseményre május 21-én kerül sor az Alexandra könyvesházban. A média szereplőit várják a sajtóklubba, amelynek témája: mit tehet a média az idősek informatikai bevonása érdekében?

Családok figyelmébe ajánlja az Inforum az Unoka-nagyszülő informatikai versenyt. A megmérettetést május 25-én, Budapesten a Kempelen Farkas Hallgatói és Információs Központ épületében (1088 Reviczky u. 6.) rendezik meg.

A versenyre minden 5 éves vagy annál idősebb, de 14. életévét még be nem töltött gyermek jelentkezhet párban a legalább 50 éves nagymamájával vagy nagypapájával közösen - de a páros idősebb tagja lehet dédnagyszülő is.

A verseny első feladata a regisztráció, amely csak az interneten keresztül, az Inforum weboldalán lehetséges.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását