2024. április 25. - Márk

Az A38 méltán lett népszerű szórakozóhely

Olyan kulturális intézményről álmodtunk, ahol a programokról szabadon dönthetünk, és jó minőséget közvetíthetünk a közönség felé. Eredményeinkkel elégedett vagyok - jelentette ki Bognár Attila, az 5 éves A38 Hajó vezetője.
2008. május 10. szombat 11:11 - Hírextra
Felidézte: saját ötlete volt az A38 Hajó, egy Budapestet bemutató párizsi fesztiválon látott hasonlót 2000-ben. Az ötlethez az Al-Dunán találtuk meg az Artemovszk család 38-as szériájának Kijevben épült hajóját - mesélte Bognár Attila az MTI-nek. Magyarországon nem volt átépítésre alkalmas hajógyár, ezért az új vasszerkezetet a szlovákiai Révkomáromban építették be, a munkát az Újpesti-öbölben fejezték be 2003 áprilisára.

A nyitás előtt másfél évvel állt össze az a csapat, amely elkezdte a kulturális tervezést, a nemzetközi kapcsolatok kialakítását. Még nem volt példa ilyen létesítményre, ezért a legnehezebb az engedélyeztetés volt. Veszteglőhelyet kellett találni, közművesíteni kellett. A tűzoltó nem tudta eldönteni, hogy jogi értelemben épületről vagy hajóról van-e szó - emlékezik. Ma körülbelül tízen dolgoznak a programokon, a szellemi irányítás 20 ember feladata.

A hajó hitelből létesült, a hiteleket folyamatosan törlesztik. Bognár szerint az A38 betölti a neki szánt szerepet a város, az ország kulturális életében; ismerik, szeretik az emberek. A hajó nemcsak a napi közönséget szórakoztatja, hanem rögzített koncertfelvételeivel a közszolgálati televízió nézőit is. Bognár kiemelte a nemrégiben elhunyt Orszáczky Jackie egyik utolsó magyarországi koncertjének rögzítését, sugárzását.

- Kezdetben a vendéglátással voltak gondjaink. A csapatban voltak kulturális menedzserek és építészek, de vendéglátással korábban nem foglalkozott senki. Ma komoly szakemberek dolgoznak a konyhán, az étteremben, a hajó profiljához illeszkedő jó minőség érdekében - mondta.

A program sokrétű, az az érdekünk, hogy sokszínű közönség jöjjön, két programunkon szinte nem lehet ugyanazokat az arcokat látni. Minden stílusból képesek vagyunk jó minőséget nyújtani - jelentette ki. A külső szervezők számára is fontos helyszín a hajó, a programok csak körülbelül fele saját szervezésű.

Gyakran ott vagyunk a rendezvényeinken, netes fórumokon is fel tudjuk mérni a programok fogadtatását, olykor kérdőívekkel is dolgozunk. A véleményekből kiderül: a hajó az egyik legjobb koncerthelyszín Budapesten - mondta Bognár Attila.

A vezető az árakat elfogadhatónak tartja. Az étterem magasabb árszínvonala tudatos elhatározás: sajtótájékoztatókat, fogadásokat, összejöveteleket is tartanak itt.

A hitel visszafizetése után európai pályázatokra támaszkodva szeretnénk fejleszteni és bővíteni az intézményt. Legutóbb a hangrendszert korszerűsítették a koncertteremben.

A hajó együttműködik az önkormányzatokkal, minisztériumokkal, üzleti élet szereplőivel, jelentős magyar vállalatok támogatják működését.

A "hivatalos" születésnap - április 30. - elmúlt, de készülnek a Műcsarnokban június 3-8. között tartandó születésnapi rendezvényekre. Hámori Viktória sajtó közlése szerint a koncertek és a kiállítás mellett album is megjelenik az 5 esztendőről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását