2024. március 29. - Auguszta

Milyen lárma?!

Milyen lárma?! címmel ad koncertet kedd este Ferenczi György jelenlegi zenekarával, a Rackajammel és előző együttesével, a Herfli Davidsonnal az A38 hajón. A kitűnő szájharmonikás, hegedűs és énekes lemezbemutató és jubileumi "nemnosztalgia" koncertként h
2008. április 17. csütörtök 11:46 - Hírextra

Ferenczi György őrzi humorérzékét: a "jubileumi" koncerttel arra emlékezik majd, hogy "éppen" 16 esztendeje és 215 napja alakult meg első saját zenekara, a Herfli Davidson.

A korábbi együttesében 1992 és 1994 között Gyenge Lajos (dob), Kepes Róbert (basszusgitár), Benkő Zsolt (gitár), Szendi Gábor (ütősök) és Vincze Tamás (dob) zenélt együtt. A mostani koncerten fellép a két és fél éve működő, szintén sikereket arató Rackajam is - az "új" csapat indítja a programot.

A Rackajam a hajón a Milyen lárma?! című, nemrégiben megjelent nagylemezét mutatja be élőben. Az albumon a magyar népzene hagyományai keverednek a saját gondolatokkal. A kiforrott és egyedi hangszereléssel megírt dalok hozzák Ferenczi színes zenei világát. A Gryllus Dániel kiadásában megjelenő CD a hírek szerint jó úton halad afelé, hogy rövidesen aranylemez legyen.

A Rackajam tagjai Apáti Ádám (basszusgitár, melodica, ének), Jankó Miklós (dob, cajun), Kormos Levente (gitár), Pintér Zsolt (mandolin) és Csikány Tamás (cajun).

A koncerthez borkóstoló is kapcsolódik: a hajó éttermében Gere Attila, Tiffán, Gere Tamás és a Bock Pince borait lehet megízlelni. Szünet után a közös produkcióban elhangzanak az 1992-ben megjelent "Live" című CD (és kazetta) dalai, mint például a Soul, a Szükségem van rád vagy az Ugyanaz a blues és más szerzemények.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását