2024. május 4. - Mónika, Flórián

Draskovics elégedett

Jól felszerelt, jól szervezett, jó képzett és jól vezetett a magyar rendőrség - jelentette ki Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter, aki pénteken átadta a Szombathelyi Városi Rendőrkapitányság 240 millió forintért felújított épületét.
2008. április 25. péntek 17:06 - Hírextra

"Nem csupán a homlokzat újult meg, az utolsó ablakot és vezetéket is kicserélték az épületben, és ehhez hasonló megújulás ment végbe a magyar rendőrségen belül is. Ez már egy másik rendőrség" - mondta.

Hozzátette: ez a rendőrség méltó a társadalom bizalmára, méltó ahhoz a célhoz, amelyért létrejött, hogy minden állampolgár bízhasson abban, hogy bármilyen helyzetbe is kerül, számíthat a rendőrség, a rendőrökre.

"A rend, a biztonság az egyik legfontosabb állami közszolgáltatások egyike, ami nem a politikától függ, hanem ami mindnyájunk érdeke mind a tízmillió állampolgárnak. Érdeke azoknak a magyarországi vállalkozásoknak is, amelyek szeretnének Magyarországon eredményesen működni" - mondta.

egjegyezte, ha rend van és kiszámíthatóság, akkor jobb az élet, versenyképesebb lehet a gazdaság, eredményesebb lesz az ország.

"A rendőrség sokat tanult az elmúlt évekből, sokat tanult a társadalom változásaiból, de sokat tanult a saját hibáiból is" - mondta.

Hangsúlyozta: a kormány az állampolgárok nevében azt várja el a magyar rendőrségtől, hogy szakszerűen tegye a dolgát, teremtsen nagyobb rendet, nagyobb biztonságot, kiszámíthatóságot.
"Cserébe azt kell ígérnünk, hogy a rendőrség megkapja a működéséhez szükséges feltételeket, a felújított infrastruktúra, az új rendőrautók, a korszerű informatika és a világszínvonalú kommunikációs hálózat, mind-mind ennek az erőfeszítésnek az eredménye" - jelentette ki a miniszter.

Szavai szerint addig, amíg a rendőrök becsületesen és tisztességesen, a törvények szerint teszik a dolgukat, mindenféle alaptalan támadástól megvédi a kormány őket.

"Persze ha hibáznak, azt nem fogjuk elnézni, ha bűnt követnek el, szigorúbban kell megbüntetni őket, mint bárki mást, hiszen nagyobb a felelősségük. Ez a rendőrség azonban képes arra, hogy teljesítse, amit a társadalom elvár" - mondta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását