2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kövér a szerződésről

A Fidesz úgy látja, hogy a "bolsevista hatalomgyakorlás" a végjátékához kezd közeledni, "politikai gyilkosságokon és a nyílt politikai erőszakon kívül már mindent kipróbáltak a politikai ellenfeleken és az egyszerű, vétlen állampolgárokon" - jelentette ki
2008. április 25. péntek 17:10 - Hírextra

Kövér László mindezt annak kapcsán közölte, hogy a Magyar Nemzet című napilap szerint Keller László egykori közpénzügyi államtitkár, illetve Kapolyi László szocialista parlamenti képviselő állt azon magánnyomozói szerződés mögött, amely a lap állításai szerint Orbán Viktor leköszönt kormányfő, Simicska Lajos egykori APEH-elnök és Kalmár István, a Magyar Posta volt vezérigazgatója elleni terhelő adatok gyűjtésére irányult.

A fideszes politikus arra a kérdésre, hogy a Kiss Péter kancelláriaminiszter által indított belső vizsgálatot elegendőnek tartja-e, azt válaszolta: "Kiss Péter ugyanannak a bolsevik brancsnak a része, mint Keller László, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és az összes többi." Hozzátette: a maga részéről azt sem hiszi el, amit kérdeznek.

Kövér László szerint nem kell vizsgálat, az eddigiek is mindig csak azt szolgálták, hogy megállapítsák, nincs is felelős.

Megjegyezte: hogy Gyurcsány Ferenc Medgyessy Péter tanácsadójaként "mint ötletgazda ott sündörgött, az akkori kormányfő mellett". Joggal vetődik fel a kérdés, hogy ebben az ügyben Gyurcsány Ferenc értelmi szerző-e - tette fel a kérdést.

Az ellenzéki politikus kíváncsi arra, a következő Gyurcsány Ferenc "önvallomásban" olvasható lesz-e az a történet, miként tanácsolta Kapolyi Lászlónak vagy Keller Lászlónak, hogy magáncéget kell felbérelni arra, amit akkor az állami nemzetbiztonsági szolgálatok nem mertek, nem tudtak ellátni.
Kövér László szerint arra a kérdésre is megvan az egyértelmű és világos válasz, "lesz-e a bolsevik kutyából demokratikus szalonna. Ennek az ügynek a fényében nyugodtan, bátran kijelenthetjük, hogy nem lesz" - fogalmazott.

Emlékeztetett arra, hogy 2002-ben Keller László közpénzügyi államtitkárként mintegy negyven büntetőeljárást kezdeményezett, "közpénzen folytatott politikai értelemben sikertelen boszorkányüldözést." Ezek közül ötöt kiemelve elmondta, hogy bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást, vagy a bírósági eljárást.

A választmányi elnök úgy látja, az elmúlt hat év elegendő volt arra, hogy a másik oldal megtanulja: "velünk ezekkel a módszerekkel nem lehet operálni, bennünket nem lehet megzsarolni, megfélemlíteni, ellehetetleníteni". Hozzátette: jobban bíznak a demokráciában, az emberek többségének hasonló meggyőződésében, mintsem "senkiházi Kellerek és Kapolyik, Gyurcsányok és egyéb tettestársaik meg tudnának bennünket félemlíteni."

Kövér László értékelése szerint a dolgok abba az irányba haladnak, hogy már nem lehetünk biztosak abban, a nemzetbiztonsági szolgálatok ugyanezt a munkát ne végeznék el állami keretek között. Megjegyezte: mindahhoz, hogy ez a "rémuralom" véget érjen, politikai fordulatra van szükség, távozniuk kell a hatalomból és a közélet közeléből azoknak, akik becsapták az embereket és méltatlanul viselik a köztisztségeket.

Kérdésre válaszolva a fideszes vezető azt mondta, egy normális országban azt kellett volna mondania, hogy meg van győződve arról, a miniszterelnök, az MSZP elnöke nem tudott arról, mit tesznek az MSZP tagjai vagy az MSZP-hez kötődő politikusok a háttérben.

Ebben a helyzetben fel sem kellett volna őket szólítani, és másnap Keller László már nem államtitkára ennek a kormánynak, Kapolyi László pedig nem lenne parlamenti képviselő - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását