2024. június 17. - Laura, Alida

Almássy: Dávid Ibolya az igazság ellen küzd

Almássy Kornél szerint Dávid Ibolya MDF-elnök "tovább folytatja szánalmas küzdelmét az igazság ellen" az UD Zrt. ügy kapcsán.
2009. november 13. péntek 17:15 - HírExtra
A független országgyűlési képviselő, korábbi MDF-alelnök az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írja, "Dávid Ibolya hazugságával és csúsztatásaival szemben" tény az, hogy ő sosem tagadta: folytak arról tárgyalások, hogy hogyan lehet az MDF szekerét normális vágányra terelni, hiszen neki "nem elsősorban az elnöki poszt megszerzése, hanem az MDF egysége, a baloldal térnyerésének megakadályozása volt fontos".

"Dávid Ibolya minden ködösítése sem tudja elfeledtetni azt a tényt, hogy nem egy kompromisszumos megállapodás megkötésének tervezése miatt vádolja őt és Herényi Károlyt az ügyészség köztörvényes bűncselekmények elkövetésével, hanem azért, mert egy a Nemzetbiztonsági Hivatal által törvénytelenül rögzített CD-vel, zsarolás útján és egyéb fenyegetésekkel kényszeríttet engem az MDF elnökjelöltségtől történő visszalépésre" - folytatja Almássy Kornél.

Mint írja: tény továbbá az, hogy Tóth József többször bocsánatot kért tőle és az érintettektől, hogy őt ok nélkül összefüggésbe hozta, egy egyébként meg nem történt üggyel.

"További tény az, hogy az ügyészség vizsgálata elutasította Dávid Ibolya feljelentését, hiszen megállapították, hogy részemről nem történt még bűncselekmény előkészítése sem az úgynevezett "lehallgatási ügyben" - rögzíti a képviselő.

Szerinte "Dávid Ibolyának a további vádaskodások helyett inkább arra kellene választ adni, hogyha valóban az igazság kiderülése az érdeke, akkor a szocialistákkal összefogva korábbi ígéretével ellentétben miért akadályozta meg, hogy az ügye a bíróság elé kerüljön".

Tény sajnos az is, hogy Dávid Ibolya nem tisztázta szerepét a családom megfenyegetésében, Balla György egykori Somogy megyei elnök elrablásában, és nem tisztázta azt sem, hogy hogyan került hozzá az NBH-s cd, valamint, hogy milyen információk alapján tudta azt elmondani többeknek, hogy mikor és kivel találkozom - írja Almássy Kornél.

Hozzáteszi: tény az is, hogy volt egy megbeszélés, ahol Herényi Károly, Dávid Ibolya és Somogyi Zoltán arról döntöttek, hogy az elhíresült cd-vel melyikük kit fog megzsarolni. Almássy szerint Dávid Ibolya szavainak hitelességét cáfolja az is, hogy már legszűkebb környezete sem hisz neki, hiszen emiatt oszlott fel az MDF tamási alapszervezete, aminek húsz éve tagja.
Somogyi Zoltán közleménye

Büntetőfeljelentést teszek Almássy Kornél ellen, aki 2009. november 13-án tett nyilatkozatában aljas módon és alaptalanul zsarolással vádolt meg.

 Miután az MDF egyik politikusa írásbeli bizonyítékot mutatott be a bíróság előtt, amely igazolja, hogy kívülről, erőszakosan próbáltak beavatkozni a párt belügyeibe, Almássy számára nem maradt más lehetőség, mint a vádaskodás.

 Almássy ellen rágalmazás miatt feljelentést teszek, továbbá személyiségi jogi pert indítok ellene. Azon sajtótermékekkel szemben, amelyek ezt a hazug vádat személyemmel kapcsolatban közvetítették, helyreigazítási kérelemmel élek, ennek teljesítése hiányában pedig pert indítok.


Dávid Ibolya szerdán, közleményben tudatta: szerinte nem fatális félreértés, hanem fatális félrevezetés és fordulat történt az UD Zrt.-ügy keddi bírósági tárgyalásán.
Úgy ítélte meg, komolytalan azt hinni, hogy Tóth János, az OTP Bank számára őrző-védő feladatokat ellátó UD Zrt. vezetője "megvezette" az OTP elnökét, amikor azt mondta neki telefonon, azt szeretnék, "ha dolgoznánk az MDF-re, a Dávid Ibolyára, keresnénk rá terhelőket, merthogy ott van valami belső hatalmi váltás szándék előkészítve".

Dávid Ibolya közleményében fordulatról írt Tombor András, Orbán Viktor volt tanácsadója esetében arra hivatkozva, hogy "Herényi Károly írásbeli bizonyítékot csatolt a bíróságnak, amely igazolja: Tombor András kísérletet tett arra, hogy mélyen beleavatkozzon az MDF belügyeibe".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását