2024. április 28. - Valéria

Tiltakoznak a sárospatakiak a kamionforgalom miatt

Félpályás útlezárásos demonstráció kezdődött Sárospatakon pénteken, a városlakók azt szeretnék elérni, hogy mérséklődjön a kamionforgalom, a túlsúlyos járműveket pedig tiltsák ki. A demonstráció szervezője elmondta: a helybeliek - nem hivatalos - számítás
2008. április 4. péntek 11:11 - Hírextra
Feltétezéseik szerint a járművek nagy része túlterhelt is - tette hozzá, állítását pedig arra alapozta, hogy amikor megjelenik a város területén egy "súlymérő eszköz", azonnal eltűnnek a kamionok, más útvonalat választanak.

A képviselő szerint ezt tehetnék a kamionosok minden nap.

A sárospataki téglagyári tó mellett vezető úton pénteken több, mint kéttucatnyi jármű sorakozott fel, elállva az útpálya felét.

A szervező szerint a délután négy óráig tartó demonstrációval az áldatlan állapotokra szeretnék felhívni a hatóság figyelmét.

Hörcsik Richárd (Fidesz-KDNP), a város polgármestere úgy véli, leghamarabb olyan adminisztratív intézkedést lehetne hozni, amely kitiltaná a kamionokat a városból, erre az önkormányzatnak azonban nincs lehetősége.

Hosszabb távon pedig egy Sárospatakot elkerülő út megépítése jelenthet megoldást. Bár tervek már készültek erre, ám 2013-ig nem szerepel a közútfejlesztések listáján ez a program - tette hozzá a polgármester.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását