2024. április 29. - Péter

A Magyarok Világszövetsége nem oszlott fel

Hamis az a bejelentés, amely szerint feloszlatta volna magát a Magyarok Világszövetségének (MVSZ) zalai szervezete - közölte pénteken az MTI-vel MVSZ elnöke, hozzátéve, hogy a két, korábban erről nyilatkozó egyike sem tagja a szövetségnek.
2008. április 4. péntek 11:07 - Hírextra
Patrubány Miklósnak, az MVSZ elnökének közleménye szerint ugyanis soha nem volt és jelenleg sem tagja az MVSZ-nek Hegedűs Ferenc, aki az MTI csütörtöki tudósítása szerint a szervezet volt Zala megyei alelnökeként tartott a feloszlatásról sajtótájékoztatót.

Hegedűs Ferenc vitatott bejelentése szerint feloszlatta magát az MVSZ Zala megyei szervezete: a tagok azért léptek ki, mert nem tudták elfogadni, hogy a szövetség Kárpát-medencei régióelnöksége tiltakozásuk ellenére múlt év novemberében leváltotta és kizárta soraiból Paál István volt megyei elnököt.

Patrubány Miklós közleményének címe szerint az MVSZ elleni politikai provokációról van szó. Ezzel kapcsolatban azt írta, hogy Hegedűs Ferenc az MDF tagja, a párt zalaegerszegi irodavezetője. A szálak tovább vezetnek - véli az MVSZ elnöke.

Simon Dezső, a megyei szervezet tiszteletbeli elnöke a Népszabadság pénteki számában ugyancsak azt nyilatkozta, hogy a szóban forgó bejelentés semmis. Mint a lapnak elmondta, a feloszlatásról döntő közgyűlés nem volt legitim, így az ott hozott határozatok sem azok. Hozzátette: azok, akik most feloszlatásáról beszélnek, már hónapok óta nem tagjai az MVSZ-nek, így a helyi szervezet továbbra is létezik.

Hegedűs Ferenc csütörtöki, vitatott bejelentése szerint az MVSZ Zala megyei szervezete azért oszlatta fel magát, mert a tagok nem tudták elfogadni, hogy a szövetség Kárpát-medencei régióelnöksége tiltakozásuk ellenére múlt év novemberében leváltotta és kizárta soraiból Paál István volt megyei elnököt.

A csütörtöki sajtótájékoztatón részt vett Paál István is, aki akkor az MTI kérdésére elmondta: a szerinte békítő és jó szándékú figyelmeztetéseire köszönet helyett retorzió volt a válasz.
"A megyei szövetség és a világszövetség vezetése közti feszültség alapvető oka a megyei szervezet demokratikus működése, ami nem találkozott azzal az elismeréssel, ami elvárható lett volna" . mondta Paál István.

Az MVSZ Kárpát-medencei régióelnöksége a Zala megyei szervezethez írt levelében azzal indokolta Paál István kizárását, hogy a volt megyei elnök súlyos etikai vétséget követett el, mert az érintettek előzetes értesítése és megkérdezése nélkül nyilvános vitát kezdeményezett a világszövetségben zajló belső vitákról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását