2024. május 8. - Mihály

A The Michael Landau Group a Take Five-ban

Mike Landau, a világ egyik legkeresettebb sessiongitárosa a Take Five nevű zenés szórakozóhelyen lép fel kedden triójával. Az idén ötvenéves, Los Angeles-i születésű Michael Landau eklektikus, jazzes blues-rockot játszik, olykor énekel.
2008. április 4. péntek 11:12 - Hírextra
Triójának tagja a chicagói Gary Novak dobos, akiről azt tartják, hogy dobverővel jött világra, s többek között Chick Corea és Alanis Morrisette zenekarának is tagja volt. A trió harmadik tagja Chris Caney basszusgitáros.

Az este főszereplője, Michael Landau évtizedek óta az egyik legfoglalkoztatottabb stúdiózenész. Szinte bármilyen stílusban képes maradandót alkotni.

Olyan művészek albumain működött közre, mint a Pink Floyd, Miles Davis, Joni Mitchell, B. B. King, Seal, Ray Charles és Rod Stewart. A zenészvilág tiszteletét a kilencvenes évek fordulóján vívta ki, amikor tagja volt Vinnie Colaiuta "Karizma" nevű, azóta legendássá vált csapatának.

Ezután szólókarriert kezdett, folyamatosan készíti lemezeit, járja a világot jobbnál jobb zenészek kíséretében. Landau koncertjein felvonultat mindent, amit az elmúlt évtizedekben kipróbált: a bluesból induló, Satriani-Gambale típusú kompozíciók, amelyekben a jazz mellé a reggae, vagy a rock is fellelhető.

Landau karakteres gitárhangja, amely dögösen, precízen, mégis légiesen repül a ritmusszekció alapjai felett.

Gary Novak dobos-zseni képességeire jellemző, hogy 1995-ben, amikor befejezte turnéját a Chick Corea Electric Banddel, két repülőátszállás után Alanis Morrisette zenekarában folytatta (a műsort a repülőn tanulta meg).

A produkcióban Landaué ugyan a főszerep, ám a két kísérőnek mindehhez stabil alapot kell nyújtania. A dobosnak és a basszusgitárosnak emellett bőven van lehetősége, hogy bemutathassa virtuozitását.

Landau és Novak tavaly az A38 Hajón koncertezett Jimmy Johnson basszusgitárossal kiegészülve.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását