2024. április 28. - Valéria

Az éven már nem születik ítélet

Csak jövőre születhet elsőfokú ítélet a Szegedi Városi Bíróságon abban a perben, amely a hódmezővásárhelyi kórház egyik orvosa ellen indult egy mindszenti férfi halálával kapcsolatban - közölte Cseh Attila bírósági szóvivő szerdán az MTI-vel.
2008. november 5. szerda 16:37 - Hírextra
A doktornőt foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségével vádolja az ügyészség.
A per szerdai tárgyalási napján elhangzott tanúvallomások új megvilágításba helyezték a történteket abban az értelemben, hogy még nem egyértelmű, vajon a vádlott foglalkozási szabályt szegett-e. Erre tekintettel a bíróság kiegészítő szakvélemény elkészítésére kérte fel a szakértőket, s arra, hogy a tanúvallomások figyelembevételével nyilatkozzanak róla, fenntartják-e eddigi álláspontjukat. A következő tárgyalás ezért 2009. március 9-én lesz - tudatta a Csongrád Megyei Bíróság alelnöke.

A vádirat szerint a haláleset 2007. április 6-án történt. A 67 éves mindszenti férfi háziorvosi beutalóval jelentkezett a szentesi kórház sürgősségi belgyógyászati ambulanciáján, fokozódó fulladásos panasszal. A felajánlott kórházi kezelést azonban saját felelősségére elutasította és távozott az intézményből. Délután a háziorvosa riasztotta a mentőket, akik a beteget a hódmezővásárhelyi kórház belgyógyászati osztályára vitték. Itt ügyeletes orvosként a vádlott fogadta.


Lajkó Szilvia ügyész álláspontja szerint az orvos a megfelelő vizsgálatok elvégzése nélkül küldte tovább a szentesi kórházba a férfit, arra hivatkozva, hogy területileg nem a vásárhelyi kórházhoz tartozik a beteg. A vizsgálatok elvégzésére szükség lett volna ahhoz, hogy megállapítsák igényel-e a beteg sürgősségi ellátást.

Hódmezővásárhelyről egy orvos nélküli mentő a beteggel a szentesi kórházba indult, ám útközben a férfi keringése összeomlott. A mentősök megpróbálták újraéleszteni, de már nem tudták megmenteni az életét; az időközben a helyszínre irányított esetkocsi orvosa sem tudott segíteni rajta.

A vádlott nem vallotta magát bűnösnek. Mint elmondta, jól ismerte a férfit, a korábbi években járó és fekvő betegként is többször kezelte. A beteg elsődleges fizikai vizsgálatát elvégezte, megvizsgálta pulzusát, ellenőrizte a végtagok ödémásodását, áthallgatta tüdejét, átolvasta a dokumentációkat. Az orvos véleménye szerint a beteg nem igényelt sürgősségi ellátást, szállításra alkalmas volt, semmilyen jel nem utalt állapotának későbbi rosszabbodására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását