2024. április 16. - Csongor

Lúzerek a föld alatt

Penza mellet folytatódnak a tárgyalások a világvégét barlangban váró szektásokkal: a még bent lévők közül többen ki akarnak jönni, de az új vezér, Vitalij Nyedogon egyelőre nem engedi őket.
2008. március 31. hétfő 18:02 - Hírextra
Hétfőre tisztázódott, hogy pénteken a barlangot csak hét asszony hagyta el két macskával és egy papagájjal: az őket messziről figyelők azért láttak kilenc embert, mert a helyszínre érkezett Pjotr Kuznyecov szektavezér mellett egy nő - vélhetően a hatóságok megbízásából -, csatlakozott hozzájuk, s velük együtt az imaházba ment.

A barlangban maradottakkal folytatódnak a tárgyalások, mert az illetékesek attól tartanak, hogy a vájat teljesen beomolhat.

Miután a még bent lévők Kuznyecovot már nem tekintik vezérüknek, őt oda sem engedték vasárnap, azok tárgyalnak, akik pénteken kijöttek. Segíti őket két pszichológus, és egy szerzetes, aki jól kiismeri magát a barlangi szerzetesrendek életében. Rá azért is szükség van, mert a szektások bibliai idézetekben beszélnek, és sem a rendőrök, sem a pszichológusok nem ismerik elég jól a bibliát ahhoz, hogy megfelelően tudjanak velük értekezni.

Hétfőn még 24 felnőtt és négy gyerek volt a föld alatt, s azok között az egyik nyolc hónapos csecsemő, akit az anyja több mint négy hónapi barlangi élet és vitaminoktól mentes étkezés után még mindig tud szoptatni.

Többen már a hétvégén elő akartak bújni, de Nyedogon szerint az ortodox húsvét utánig, április 28-ig bent kell maradni.

A hatóságok továbbra sem kívánnak erőszakot alkalmazni, de tekintettel az omlásokra, felkészültek arra, hogy szükség esetén kimentsék az embereket.

Az imaházban lévőknek két kérése volt: hogy hagyják őket békén az újságírók, s hogy adjanak nekik egy tehénkét.

Egyébként úgy vélik: társaik bízvást kijöhetnek a felszínre, a világvége elmarad, mert leimádkozták a barlangban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását