2024. április 20. - Tivadar

"Új teremtményekkel" akarta megváltani a világot

A világot "új teremtményekkel megmenteni" és "tökélyre fejleszteni" akaró szekta tagja volt Barbora Skrla, az a 34 éves cseh nő, aki hosszú időn át sikeresen adta ki magát előbb egy 12 éves lánynak a saját hazájában, majd egy 16 éves fiúnak Norvégiában.
2008. március 31. hétfő 11:02 - Hírextra

A Mlada fronta Dnes című prágai lap értesülése szerint a cseh közvéleményt hónapok óta foglalkoztató szövevényes és rejtélyes gyermekbántalmazási bűnügy főszereplőjének a lány apja, Jozef Skrla tűnik, aki "új lények" létrehozásával akarja "kivezetni a világot sötétségből".

Norvégiában fellelt dokumentumok szerint egy bizonyos "spirituális hatalom" szállt Barbora és az apa testébe, de mivel azok halandó porhüvelyét nem találta elegendőnek a kibontakozásra, szükségessé vált "új lények" létrehozása. A férfi lázasan gyűjtötte például halott gyermekek születési bizonyítványait, de a szektának nem igazán sikerült "új lényeket" teremtenie, ezért inkább "új identitásokat" próbált meg létrehozni. Az egyik ilyen lett volna lánya, Barbora.

Barbora eleinte a 12 éves Anickaként élt a dél-morvaországi Kurimban (Brno mellett) mostohanyjával, Klara Mauerovával és anna két, vér szerinti fiával, Ondrejjel és Jakubbal. A lány úgy került a hatóságok látókörébe, hogy az asszonyt megvádolták két fia bántalmazásával. A fiúkat állítólag azért verték, mert "akadályozták Anicka identitásának megteremtését".

A hatóságok szeme elől eltűnt Anicka a közelmúltban került elő Norvégiában 16 éves fiúként, Adam néven. Barbora, akinek sikerült elhitetnie a norvégokkal, hogy iskoláskorú fiú, úgy bukott le, hogy a sarkkör vidékére szökött az oslói iskolából és keresni kezdték.

Barbora Skrlova egyebek közt azt állítja, hogy "titokzatos kuncsaftok" többször megerőszakolták, de az orvosszakértők szerint a lánynak még soha nem volt szexuális kapcsolata. Elmeszakértők szerint a lány nem elmebeteg, viszont gátlástalanul hazudik a rendőrségnek.

A lány apja hajdan Chan néven vezette a szektát, amely még az 1980-as években alakult Brnóban a Grál Mozgalomból kivált, 11 éve elhunyt Roselin von Sass eszméire építve.

A bűnügyben eddig négy személy ellen emeltek vádat, köztük Barbora és a fiait kínzó Klara Mauerova ellen. Ez utóbbi egyszerre tűnik áldozatnak és bűnösnek - írta az MfD.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását